Chanel Cleeton

Mikor elhagytuk Kubát

Mikor elhagytuk Kubát

„Lenyűgöző regény tele tiltott szenvedéllyel, családi titkokkal, rengeteg bátorsággal és önfeláldozással.”– Reese Witherspoon

HATVANAS ÉVEK, FLORIDA
Beatriz Perez egy cukorbirodalom örökösnője, ám mindent elveszített a kubai forradalom viszontagságaiban – az ikertestvérét, a népét, a hazáját. Miután családjával Floridába menekül, elmerül a hidegháborús kémkedés veszélyes világában, és a CIA segítségével próbál közel férkőzni Fidel Castróhoz, hogy bosszút álljon a gyűlölt diktátoron.
A hidegháborús helyzet egyre inkább felforrósodik, a kubai–amerikai konfliktus fenyegető árnyai azonban nem riasztják meg a vakmerő Beatrizt. Mindeközben a fiatal lány megtalálja élete szerelmét egy jóképű, befolyásos szenátor személyében, akinek azonban nagyon kell vigyáznia a makulátlan magánéletére. Beatriz egyre veszélyesebb helyzetekbe kerül, és választania kell a múltja és a jövője, az esze és a szíve között.
„Döbbenetesen jó könyv! Egyszerre két idősíkon játszódó rejtély, szenvedélyes szerelmes regény, és szerenád a háborúk által szétszaggatott, tragikusan gyönyörű Kubához.”
– Kate Quinn, New York Times bestsellerszerző

„Csodás, vibráló tisztelgés egy ország s egy letűnt múlt előtt. A történelmi események magával ragadják az olvasót, de a lenyűgöző hősnő miatt válik igazán letehetetlen olvasmánnyá. Ez a könyv nemcsak egy egyszerű történelmi regény, hanem egy ország, egy életmód iránti viszonzatlan szerelem története, utazás egy nő lelkébe, aki a szerelem és két hazája között örlődik.”
– Karen White, New York Times bestsellerszerző

„Cleeton ismét egy mesteri történetet hozott el nekünk a politikai csatározásokkal átszőtt emberi szenvedésről. Az író szenvedélyessége és bátorsága minden egyes oldalt átitat, és Beatriz története a személyes bosszúról, árulásról és a bátorságáról egyszerre izgalmas és megdöbbentő.”
– Fiona Davis, A mestermű című bestseller írója

„Élénk, extatikus regény. A nagy utazások regénye – a száműzetésbe, a történelembe, az otthon és az identitás kérdésének mélyére. Merüljenek el ebben a mesés történetben!”
– David Ebershoff, A dán lány és az A tizenkilencedik feleség írója

„Ellenálhatatlan történet a szerelemről egy férfi, egy ország, az elrabolt múlt és a bizonytalan jövő iránt. A Mikor elhagytuk Kubát magával ragadott, és többé nem engedett el.”
– Shelley Noble, New York Times bestseller író, a Világítótorony a parton szerzője