Belinda Alexandra

A meghívás

A meghívás

Párizs, 1899. Közel húsz éve már, hogy megromlott a viszony Emma Lacasse és a nővére között. Caroline egy dúsgazdag amerikaihoz ment feleségül, és elhagyta Franciaországot, míg Emma a nagyanyjukkal maradt, aki a világot jelentette számára, ám a halála után kilátástalan helyzetbe került. A felhalmozott adóssága miatt döntenie kell: vagy elveszít mindent, vagy segítséget kér attól az embertől, akitől a legkevésbé szeretne. Ennek azonban ára van: Emmának New Yorkba kell utaznia, hogy a párizsi életét és a szerelmét, Claude-ot hátrahagyva felkészítse az unokahúgát, Isadorát a társasági életben történő bemutatkozásra.

Miközben Emma, a feltörekvő író, és Isadora, a tehetséges szobrász, egyre szorosabb kapcsolatba kerül, arra is fény derül, milyen szabályok szerint működik a gazdagok világa. A pénz, a fényűzés és a csillogó társasági események mögött kegyetlenség, erőszak, nyomor, sőt gyilkosság is húzódik a háttérben.

Emma minél mélyebbre merül ebben a világban, annál gyakrabban kérdőjelezi meg Caroline cselekedeteit, aki ügyes manipulátorként talán már nem csak a lánya, hanem a húga jövőjéről is döntött. Hirtelen az adósság lesz Emma legkisebb gondja, hiszen még az is lehet, hogy sosem szabadul ki Caroline karmai közül, hogy visszatérhessen Párizsba.

 

 

DÉL ÉKKÖVE

szerzõ: BELINDA ALEXANDRA kiadás éve: 2017
súlya: 450 gramm
terjedelme: 400 oldal

TILTOTT SZERELEM. KETTÕS ÉLET. ELSÖPRÕ ÉVEK.
A FEHÉR GARDÉNIA, A TOSZKÁN RÓZSA ÉS A VADLEVENDULA CÍMÛ BESTSELLEREK SZERZÕJÉTÕL

New Orleans az elõkelõ, régi házak, a spanyol mohával borított, évszázados tölgyfák, a pezsgõ éjszakai élet, a kreol kultúra, a vudu,
a dzsessz és a faji ellentétek városa, ahol két nõ, akiket egy tragédia évtizedekre elszakított egymástól, végre újra egymásra talál.
Amanda, aki korán árvaságra jutott, elhagyja Sydney-t, hogy felkutassa a családtagjait, akiket sosem ismert.
Ruby, akit korlátoznak a társadalmi elvárások és a rang, egy élet fájdalmas emlékeinek terhét cipeli. Amanda érkezése rég eltemetett titkok felfedéséhez vezet: kettõs élet, tiltott szerelem és egy sosem feledett veszteség.

Elsöprõ történet szerelemrõl, szenvedélyrõl, családról és becsületrõl. Az 1950-es évek és a 2005-ben pusztító Katrina hurrikán napja között váltakozó
idõsíkokon játszódó történet tisztelgés a rejtélyekkel, zenével és babonákkal teli város elõtt, mely elszenvedte a rasszizmust, a társadalmi ellentéteket
s a természet tomboló haragját, ám soha nem adta fel a reményt.

“Felejthetetlen történet titkolt szerelemrõl, szenvedélyrõl, árulásról. Megvan benne minden, ami egy letehetetlen regényhez kell.” – Woman’s Day
“Telis-tele csillogással, szívfájdalommal, drámával és feszültséggel.” – The Age

ZAFÍR ÉGBOLT

 

szerző: BELINDA ALEXANDRA

kiadás éve: 2015
súlya: 454 gramm
terjedelme: 400 oldal

“Várj reám, s én megjövök.
Fordulj daccal el,
ha áltatják ösztönöd,
hogy: feledni kell…”

A SZERELEM HATALMASABB, MINT A HÁBORÚ. EGY GYÖNYÖRŰ ÉS CÉLTUDATOS NŐ AZONBAN MINDKETTŐT ELVESZÍTI. TÖRTÉNETE MEGOLDATLAN REJTÉLY MARADT… EGÉSZEN MOSTANÁIG.

2OOO: Az orosz-ukrán határ melletti erdőben egy második világháborús harci repülőgép roncsaira bukkannak. Úgy tűnik, a fák között Natalija Azarova ászpilóta – aki legtöbbször úgy nézett ki, akár egy pin-up lány – repülője és maradványai hevernek. A nő sorsát azonban továbbra is homály fedi. A Kreml állítása szerint német kém volt, aki megrendezte a saját halálát. A szerelme, Valentyin Orlov tábornok viszont sosem adta fel, hogy megcáfolja a szovjet propaganda állítását: kitartóan hisz Natalija hűségében.
Lily, a fiatal ausztrál nő – aki egy szörnyű tragédiát követően orosz családjának hazájába utazik – Moszkvában próbál felejteni és tovább élni az életét. Őt is lenyűgözi Natalija története, és amikor találkozik egy idős nővel, aki azt állítja, hogy ismeri a pletykák mögött rejlő igazságot, Lily mindenképpen utána akar járni a rejtélynek.

EBBEN A TÖRTÉNETBEN TITKOK ÉS HAZUGSÁGOK, A HALHATATLAN SZERELEM ÉS EGY VÉGZETES ÁRULÁS MUTATJA BE A BORZALMAKKAL TELI MÁSODIK VILÁGHÁBORÚS IDŐSZAKOT, MELY VISSZAVONHATATLANUL ÖSSZEFONÓDIK A JELENNEL ÉS A REMÉNNYEL. LETEHETETLEN OLVASMÁNY.

EZÜST AKÁCIA

 

szerző: BELINDA ALEXANDRA

kiadás éve: 2014
súlya: 480 gramm
terjedelme: 432 oldal

Modern mese szeretetről, tiszteletről és családi összetartásról, mely átsegít bennünket az élet minden nehézségén.
– The Times

Belinda Alexandra káprázatos regénye az 1920-as évek elején kezdődik, mely két kivételes nővér életéről és az ausztrál némafilmek világáról szól.
A jómódban élő testvéreknek, Adélának és Klárának édesanyjuk halála után menekülniük kell Prágából, ezért az Ausztráliában élő nagybátyjuknál keresnek
menedéket. Számtalan nehézség, kaland és megrendítő esemény után a már felnőtt Adélából filmrendező lesz.
Az EZÜST AKÁCIA egy feledhetetlen utazás a sokszínű emberi sorsok között. A történet szárnyat ad a képzeletünknek, melyben éppúgy benne van a remény,
a csillogás és a szívfájdalom, mint ahogyan az Adéla által rendezett filmekben is.

A lábujjainkig megbizseregtet… erre a regényre érdemes volt várni.
– Courier-Mail

FLAMENCO PÁRIZSBAN

 

szerző: BELINDA ALEXANDRA

kiadás éve: 2013
súlya: 510 gramm
terjedelme: 528 oldal

Lenyűgöző családregény szeretetről, becsületről, árulásról.

Paloma édesanyja valaha a párizsi opera balett-táncosa volt, ám ő hiába szenteli életét a táncnak, nem veszik fel a balettkarba. Egy napon azonban titokzatos spanyol kísértet látogatja meg, hogy átadjon neki egy pár arany fülbevalót.
A lány fejében egymást kergetik a kérdések: Mit akar tőle a szellem? A nagymamája miért gyűlöli annyira a flamencót? És miért utasították el a jelentkezését a tánckarba? A flamencónak köszönhetően rátalál a szerelem, nagyanyja meséiből pedig megismeri a gyökereit és a családja múltjában rejtőző sötét titkokat.
A Flamenco Párizsban hű képet fest a női lélekről, ahogy egy család történetén keresztül bemutatja, milyen szélsőséges dolgokra hajlandóak a nők a szerelem és a szeretet jegyében.
Minden részletében szenvedélyes elbeszélés a flamenco lényegéről, a “démonról”, mely ötvözi a belső erőt és a lelket a tánc és a zene ritmusával, ugyanakkor izgalmas bepillantás a balett világába. Felejthetetlen történet gazdag történelmi háttérrel a polgárháború dúlta Barcelonából és a 70-es évek Párizsából.

VADLEVENDULA

 

szerző: BELINDA ALEXANDRA

kiadás éve: 2012
súlya: 580 gramm
terjedelme: 576 oldal

EMLÉKEZETES, AKÁR A LEVENDULA ILLATA…

A Vad levendula elkábítja az érzékeket, a hatását az emlékezetünk még jóval a könyv letétele után is őrizni fogja.

A tizennégy éves Simone Fleurier-t kiszakítják az otthonából, a provence-i levendulaültetvényről, hogy Marseille-be küldjék. A városban az élet nehéz, sőt nyomorúságos, ám miután felfedezi a varieték világát, már arról álmodik, hogy egy nap híres énekesnő és táncos lesz.

A háború azonban közbeszól, Simone pedig rendkívül veszélyes döntést hoz – melyből az is kiderül, hogy a szerelem, akár a vad levendula, a legvalószínűtlenebb helyeken is kivirágzik…

A szerelemről és bátorságról szóló történet Marseille sikátoraitól a pompás párizsi pódiumokig, Provence földjeitől Berlin háború előtti dekadenciáján át New York dzsesszkorszakáig repíti az olvasót.

“Csodálatos… A Fehér gardénia olvasói nem fognak csalódni”

– Good Reading

A szerzőtől már megjelent:

FEHÉR GARDÉNIA

TOSZKÁN RÓZSA

TOSZKÁN RÓZSA

 

szerző: BELINDA ALEXANDRA

kiadás éve: 2012
súlya: 575 gramm
terjedelme: 512 oldal

A Fehér gardénia bestseller szerzője az eddigi legnagyszerűbb hősnőjével tért vissza. – Good Readnig

Lenyűgöző regény áldozatról, jutalomról, szépségről – és megváltásról.

A titokzatos idegen, akit csak a “Farkasként” ismernek, egy csecsemőt hagy a Santo Spirito zárda apácáinál.
A kisded ruhái között apró ezüstkulcs rejtőzik, ami származásának egyedüli bizonyítéka…
Rosának az apácák jelentik a családját, akik felnevelték. Tizenöt évesen el kell hagynia őket, hogy nevelőnőként munkába álljon egy arisztokrata család előkelő, ámde elátkozott kastélyában. Rosát a sors különös képességgel ruházta fel – képes “látni” a dolgok eredetét. Tehetségét latba vetve megpróbálja kideríteni a ház ijesztő úrnője, valamint saját származása rejtélyét.
Miközben az eszelős Mussolini háborúba sodorja Olaszországot, Rosa élete óriási fordulatokat vesz, elképzelhetetlen megpróbáltatásokkal kell szembenéznie, melyek során az intelligenciája, az intuíciói és az eltökéltsége lesznek a segítségére.

A jellemábrázolás és a történelmi háttér hitelessége azonnal magával ragadja az olvasót. Egy ártatlan kislány nővé válásának története egy embert próbáló időszakban, ugyanakkor lebilincselő portré a fasizmussal sújtott Olaszországról és lakóinak kitartásáról. – Times

BELINDA ALEXANDRA kiadványai nagy népszerűségnek örvendenek Ausztráliában, Új-Zélandon, Franciaországban, Németországban, Hollandiában, Lengyelországban, Norvégiában és Görögországban.
Orosz anya és ausztrál apa lánya, aki fiatalkora óta rettenthetetlen utazó.
Más kultúrák és nyelvek iránti szeretete hazája, Ausztrália iránti szenvedélyével teljesedik ki. ahol önkéntes életmentő és az NAW Wildlife Information és Rescue Service (WIRES) állatgondozója.

FEHÉR GARDÉNIA

 

szerző: BELINDA ALEXANDRA

kiadás éve: 2011
súlya: 450 gramm
terjedelme: 432 oldal

Elsöprő, epikus és történelmi részletekben gazdag regény kitartásról, bátorságról, szerelemről, tragédiákról és a diadalról.
A valós történeten alapuló lebilincselő családregény hiteles, érzelmekben gazdag karakterei hitelesen tárják elénk, hogyan hatnak a megrázó történelmi események az emberek életére és személyiségére.
A Fehér gardénia kulturákon és kontinenseken kalauzol Sanghaj csillogó éjszakai mulatóitól az 1960-as évek hidegháborús Szovjetuniójáig, egy elhagyatott csendes-óceáni szigettől a háború utáni Ausztrália új világáig.
Harbin város egyik kerületében, ami a bolsevik forradalom elől menekülő fehérorosz családok menedéke, Alina Kozlovának szívet tépő döntést kell meghoznia, hogy egyetlen gyermeke, Ánya túlélje a második világháború végső napjait.
Lánynak is, anyának is áldozatot kell hoznia, de vajon nem lesz-e túl magas az ár? S ami a legfontosabb, vajon viszontláthatják-e valaha egymást?
A Fehér gardénia egy erőteljes írótehetség bemutatkozása.

A szerző előkészületben lévő művei: Toszkán rózsa, Vad levendula, Az arany fülbevaló

Elevenen ábrázolja anyák és lányaik erős, egész életre szóló kötelékét. – Paullina Simons
Elbűvölő. – Daily Telegraph
Szenvedélyes és erőteljes családregény. – Australian Women’s Weekly
Lehetetlen letenni. – NW

Belinda Alexandra kiadványai nagy népszerűségnek örvendenek Ausztráliában, Új-Zélandon, Franciaországban, Németországban, Hollandiában, Lengyelországban, Norvégiában és Görögországban. Orosz anya és ausztrál apa lánya, aki fiatalkora óta rettenthetetlen utazó. Más kultúrák és nyelvek iránti szeretete hazája, Ausztrália iránti szenvedélyével teljesedik ki, ahol önkéntes életmentő és az NSW Wildlife Information és Rescue Service (WIRES) állatgondozója.