Julia Gregson

JÁZMIN ÉJSZAKÁK

szerzõ: JULIA GREGSON kiadás éve: 2017
súlya: 450 gramm
terjedelme: 400 oldal

A JÁZMIN ÉJSZAKÁK nemcsak egy magával ragadó szerelmi sztori, hanem a második világháborúban kémnek használt elõadómûvészek igaz történetén alapszik, mely fõként olyan egzotikus városokban játszódik, mint Kairó és Isztambul.
A fiatal Saba Tarcannak csodálatos hangja van. Egyetlen reménye arra, hogy kitörjön a szürke angliai hétköznapokból, ha megpróbálja kamatoztatni kivételes tehetségét.
Egy kórházban tartott koncertjén megismerkedik a sebesült pilótával, Dominic Bensonnal, azonban hogy kapcsolatuk beteljesedhessen, még sokat kell várniuk.
A gyönyörû Saba felvételt nyer a Nemzeti Programiroda társulatába, akikkel Egyiptomba küldik, hogy az idegenben állomásozó csapatokat szórakoztassák. Míg a lány beleveti magát a próbákba s a kairói bazárok forgatagába, addig Dom pilótaként Rommel csapatai ellen küzd.
A regény izgalmas fordulatot vesz, amikor Sabát, aki hamarosan a legmagasabb körökbe is bejáratos, váratlan és nemzetközi fontosságú feladattal keresi meg a brit titkosszolgálat. A lány vállalja a kockázatot, és kettõs szerepét még szerelme elõtt is titkolva vág neki a küldetésének, amelyben nem csak a saját, de még sokak élete forog kockán.