Natasha Solomons

MR. ROSENBLUM LISTÁJA

szerző: NATASHA SOLOMONS

kiadás éve: 2014
súlya: 460 gramm
terjedelme: 400 oldal

A nagy sikerű A TYNEFORD-HÁZ című köny szerzőjétől!

Jack Rosenblum a második világháború elején feleségével és kislányával, menekülni kényszerül Berlinből. Így megannyi sorstársával együtt zsidó menekültként érkezik Angliába. A bevándorlók kapnak egy listát, hogy könnyebb legyen számukra a beilleszkedés, és hogyan viselkedjenek “angolként”. Jack igyekszik pontról pontra betartani a javaslatokat. Kitartásának köszönhetően egy szőnyeggyárat működtet, méregdrága Savile Roow öltönyt visel, Jaguarral közlekedik, Fortnum & Mason lekvárt reggelizik, sosem beszél németül – eltekintve az alkalmanként használt szitokszavaktól -, és fel tudja sorolni a brit monarchia valaha élt összes szereplőjének nevét.
Egy dolgot nem tud elérni: hogy megbecsült tagja lehessen egy előkelő angol golfklubnak. A háború utáni Angliában ez számára a lehetetlenséggel egyenlő. Ezért Jack Rosenblum úgy határoz, hogy megépíti a saját golfpályáját, és létrehozza a saját elegáns golfklubját.
Rosenblum felesége, Sadie azonban nem osztja férje lelkesedését. Különösen azután nem, hogy Jack egy nádtetős parasztházba költözteti Dorsetben, ahol könnyebben valósíthatja meg az álmát. Sadie nem akarja elfelejteni, hogy kik ők, és honnan is származnak. Azokat a süteményeket szeretné sütni, melyeket még a régi otthonában szolgált fel a vendégeinek, és emlékezni akar az elmúlt időkre.

Készüljön fel, mert ez a könyv el fogja bűvölni… megható, humoros, elgondolkodtató történet.
– The Times

Varázslatos regény. Humora, gyönyörű tájleírásai, az emberi jellemek érzékletes bemutatása minden bizonnyal az írónő rajongójává teszik az olvasót.
– Library Journal

Natasha Solomons életszerű, néha vidám, néha melankolikus regényében egy olyan pár magával ragadó történetét meséli el, akik új életet kezdenek, és legvadabb álmaikat is megvalósítják.
– Publishers Weekly

A lenyűgöző történet képi világa, minden jelenete és párbeszéde művészi alapossággal kidolgozott.
– Jewish Book World

Ismeri azt a varázslatos pillanatot, mikor egy könyvet kinyitva ráébred, hogy örök barátra lelt? Egy olyan könyvre, melyet nem tud elfelejteni, ezért újra és újra elolvassa? Egy olyan könyvre, mely valóban megváltoztatja a gondolkodását? Érzi a várakozást? A széles mosolyt, mikor a kedves történetre gondol?


ELTŰNT FÉRJEK GALÉRIÁJA

 

szerző: NATASHA SOLOMONS

kiadás éve: 2014
súlya: 450 gramm
terjedelme: 416 oldal

“Zseniális regény humorral és empátiával átitatva. A kedvenc könyve lesz.”
– Sue Leonard, Irish Examiner

A világ már a szexuális forradalom küszöbén áll, de Juliet Montague, akinek évekkel ezelőtt eltűnt a férje, egy zárt zsidó közösségben él – ahol csak a férfi válhat el a nőtől -, ezért ő most mindössze egy élő özvegy, egy láthatatlan aguna. Juliet harmincadik születésnapján azonban minden megváltozik. Egy gazdag fiatal festőművész portrét készít róla, és a nőt végképp elönti a vágy, hogy megvalósítsa önmagát, így belép az általa olyannyira imádott művészetek világába. Az őt addig kordában tartó zsidó közösség rosszallása ellenére teljesen megváltoztatja az életét, galériát nyit Londonban, hogy kivételes képi látásmódja révén egy új világot teremtsen magának és gyermekeinek.
A láthatatlan Julietből ragyogó, elismert nő válik, aki a sikerek mellett megismeri az életre szóló szerelem csodáját, minden örömét és búját is.

“Elbűvölő történet arról, hogyan kerekedhetünk felül a környezetünk, és a saját magunk állította korlátainkon. Egy nő, aki a körülötte élőknek már egyáltalán nem számít, kitör sivár hétköznapjaiból, és megragadja az élet adta lehetőséget. A szerző egy szívet melengető, szenvedéllyel teli világot alkotott nekünk.” – The Times

“Magával ragadó olvasmány, és egyben szokatlan érzelmi utazás egy nőről, akinek minden életszakaszát megörökítette egy-egy portré.”
– Daily Mail

A TYNEFORD-HÁZ

 

szerző: NATASHA SOLOMONS

kiadás éve: 2013
súlya: 400 gramm
terjedelme: 400 oldal

A Downton Abbey rajongóinak – a New York Times bestsellere
EGY VISZONY ELKEZDŐDIK, EGY KORSZAK VÉGET ÉR…

Akik szívesen olvasták Kate Mortontól Az elfeledett kertet, és szeretik a Downton Abbey hangulatát, azok rajongani fognak a New York Times bestselleréért, amely lebilincselő történetet mesél el szerelemről és bánatról. 1938 tavaszán járunk, amikor is a zsidóknak már nem biztonságos Bécsben élniük. A fiatal lánynak, Elise Landaunak fel kell cserélnie fényűző, estélyekkel és pezsgővel teli életét az angliai szobalányok egyhangú mindennapjaival. Lakóhelye ezentúl Tyneford lesz, az öbölnél álló hatalmas ház, ahol a cselédek folyvást ezüstöt fényesítenek, és frissítőket szolgálnak fel a teraszon. De a háború fenyegetően közeleg, a világ nagy változások előtt áll. Amikor Tyneford urának ifjú örököse, Kit hazatér, a két fiatal között szokatlan barátság szövődik, amely átformálja Tynefordot és Elisét is – visszavonhatatlanul.

“A Tyneford-ház a szerelem, a család, az izgalom és a túlélés mesterien megírt története. Natasha Solomons megkapó részletességgel és realizmussal festi elénk a merev társadalmi konvenciók között izzó vágy és remény rég tovatűnt világát, miközben elmeséli Elise Landau, a művészcsaládból származó, fiatal osztrák zsidó lány történetét, aki menekülni kényszerül bécsi otthonából, poggyászában mindössze egy vaskos háztartási útmutatóval és apja utolsó regényének kéziratával, amely egy mélyhegedű belsejében rejtőzik…” – Katherine Howe

“A Tyneford-ház gyönyörű, régimódi történet, amely az angol udvarházak, a régi arisztokrácia és az úri cselédség idejébe repít vissza minket. Ebbe a környezetbe helyezi Natasha Solomons bátor hősnőjét, akinek hihetetlen szerelmi története az utolsó oldalig izgalomban tartja az olvasót.”
– Kathleen Grissom

“Solomons megkapó meséjének részletgazdag történetszövése mindvégig fenntartja az olvasó érdeklődését. A regény lebilincselően mutatja be a vidéki élet nyugodt, visszafogott hangulata és a háború őrjöngése között feszülő ellentétet.” – Library Journal

“A regény felénél járva olyannyira magába szippantott ez a nagyszerűen megírt történet, hogy alig bírtam tovább olvasni, annyira féltem, hogy a befejezés nem az én vágyaim szerint alakul majd. A művet, amely a Vágy és vezeklés történetére emlékeztetett, áthatja a mélységes szomorúság és a remény… Imádtam ezt a könyvet.” – Donna Marchetti, The Cleveland Plain Dealer

“Ha lehunyom a szemem, látom magam előtt a Tyneford-házat.” A Manderley-ház asszonyához illő felütés, azonban túlmegy a romantikus krimi határain. 1938 tavaszán Elise Landau úgy menekül ki a számára egyre veszélyesebb Bécsből, hogy jelentkezik szobalánynak egy angol úri házba – dacára annak, hogy Ausztriában gazdag és előkelő életet élt ünnepelt opera-énekesnő anyja és regényíró apja mellett. Miután Tynefordba kerül, nemcsak a brit urak és cselédek sajátos életvitelével kell szembesülnie, hanem az elkerülhetetlen előítéletekkel is, mivel Elise zsidó. Bájos, mégis komoly mű: a könyvklubok kedvence lehet. – Library Journal

A szerzőről
Natasha Solomons forgatókönyvíró és olyan New York Times-bestsellerek szerzője, mint az Eltűnt férjek képtára, A Tyneford-ház vagy a Mr. Rosenblum listája. Az írónő az angliai Dorsetben él férjével és fiával. Natasha első regénye, a Mr. Rosenblum listája (Mr Rosenblum’s List) nemzetközi sikert aratott, a Galaxy National Book Awards zsűrije beválogatta az Év Új Írója díj várományosai közé, és már tíz nyelvre lefordították. Az írónő és férje elkészítették a regényből írt forgatókönyvet is a Cowboy Films/Film 4 felkérésére.

Előkészületben: Eltűnt férjek képtára