Sam Barone

A BIRODALOM FELEMELKEDÉSE

szerző: SAM BARONE

kiadás éve: 2012
súlya: 650 gramm
terjedelme: 592 oldal

A TÖRTÉNELEM HAJNALÁN EGY HARCOS KIRÁLY VISSZAVERTE EGY HATALMAS BARBÁR HADSEREG TÁMADÁSÁT MEZOPOTÁMIÁBAN, ÉS MEGALAPÍTOTTA A VILÁG ELSŐ VÁROSÁT.
Ám Eskkar tudja, hogy Akkád léte mindaddig veszélyben van, amíg a környéket rettegésben tartó, pénzre, nőre, hatalomra éhes vandál hordákat is el nem pusztítják. A város irányítását gyönyörű feleségére, Trellára hagyja, ő pedig embereivel ismét lóra száll, hogy felszámolja az ellenséges csapatok maradékát is, és megszilárdítsa hatalmát. Nem is sejti, hogy ezzel milyen fenyegetésnek teszi ki városát.
Egy bukott egyiptomi hadvezérnek pár életben maradt katonájával sikerül átvágnia a sivatagon. Pénzük, aranyuk bőven van, hogy zsoldosokat fogadjanak seregükbe. Korthac ravasz csellel, egyetlen éjszaka leforgása alatt beveszi a vezető nélkül maradt várost, és foglyul ejti Trellát.
A falakon kívül rekedt Eskkar csupán az eszére és néhány emberére számíthat, hogy visszafoglalja Akkádot, kimentse a banditák kezéből feleségét és meg nem született gyermekét.


A BIRODALOM HAJNALA

szerző: SAM BARONE

kiadás éve: 2010
súlya: 680 gramm
terjedelme: 624 oldal

Két életforma, két jelentőssé vált népcsoport: a “sártúrók” és a nomád harcos “barbárok” csapnak össze az emberiség történelmének hajnalán. A “sártúró” falusiaknak hatékonyabb fegyverük van, mint az íj és a kard: a táplálékot adó föld, mely lehetővé teszi számukra a jólétet és számbeli gyarapodást. Orak faluja már túl nagyra nőtt ahhoz, hogy Thutmose-sin, a barbár harcosok vezére figyelmen kívül hagyhatná az erejét.
Hatalmas seregével megsemmisítő csatára készül ellenük. A falu sorsa Eskkaron, a számkivetett barbáron és szerelmén, a “tudással áldott” rabszolgalányon, Trellán áll vagy bukik, illetve azon, hogy védelmi tervük meg tudja-e állítani a gyilkos hordát.
A barbárok könyörtelenül nyomulnak előre, támadás támadást követ, miközben a történelem menete nem fordul vissza, és még kérlelhetetlenebbül halad előre a maga vonalán.