Esther Mars

A RIO NEGRO ÁRNYAI

szerző: ESTHER MARS

kiadás éve: 2008

A történet hamisítatlan krimi. Jóllehet, a dél-angliai Cornwallban játszódik, annyi biztos, hogy minden a brazil őserdőben kezdődött, arrafelé, ahol a Rio Negro hömpölyög.
Kilenc év telt el azóta, hogy egy repülőgép a dzsungelbe zuhant, és a túlélők kis csapatát egyheti bolyongás után megmentették. Ismét összejönnek, már nem először, hogy megemlékezzenek a balesetről, ám ez a találkozó egészen másként alakul, mint a korábbiak.
A jó ötletnek tartott szellemidéző szeánsz rosszul sül el. Egy különös, érthetetlen üzenet a túlvilágról annyira felzaklatja az egyik résztvevőt, hogy azonnal elhagyja a szobát. Másnap reggel holtan találják a házában.
Csakhogy más is történik ezen a szerencsétlen szeánszon: a végén többen maradnak a szobában, mint ahányan az elején voltak. A cornwalli kis szállóban ezután nem telik el nap rémisztő, megmagyarázhatatlan események nélkül. Ráadásul úgy tűnik, a meggyilkolt lelke sem távozott még ebből a világból, és nem is nagyon akar, legalábbis addig, míg bosszút nem áll.
A fiatal nyomozó őrmester, Peter Garrett és kissé fárasztó, újonc beosztottja, Jim Hardfield ered a gyilkos nyomába. Nem is sejtik, mivel kerültek szembe.