Leah Fleming

A kesztyűkészítő lánya

A kesztyűkészítő lánya

„Megható és lenyűgöző történet egy egészen életen át tartó utazásról.”
– Rachel Hore

1666. Joy Moorside mártír szülők gyermekeként jön világra Windebankban, és nem sokkal
ezután elárvul. Nagybátyja neveli fel, majd annak ellenére, hogy tehetős nagyapja magához venné, mások szolgálójaként éli életét. Joy, aki szépségével sokak figyelmét magára irányítja, s aki sosem szerette a szabályokat, végül egy csapat kvékerrel együtt Amerikába utazik, hogy az indián őslakosok szomszédságában, saját települést hozzanak létre. Az új világ új kihívásokat, veszélyeket, szerelmet és kísértéseket tartogat Joy számára, hamarosan úgy érzi, végleg el kell döntenie, milyen életet akar élni.

2014. Az angliai Yorkshire-ben élő Rachel Moorside egy nap különös e-mailt kap, mely
teljesen felbolygatja nyugodt hétköznapjait: egy bőrkötéses könyvre bukkantak a
pennsylvaniai Jóreménység Gyűlésházának falában, s a könyv szerzője valószínűleg egy felmenője. Sam Storer építész, a könyv megtalálója, Rachellel egyetemben beleveti magát Joy
történetébe, s mire eldöntik, mi legyen a különleges napló sorsa, az ő sorsuk is megpecsételődik.

Részletek a könyvből:
„Ez volt az első a számos alkalom közül, mikor megtanultam a hallgatás művészetét, hogy hagyjam a dolgokat elsiklani a felszínen, mintha leperegnének rólam a kegyetlen szavak, mely a dühítő higgadtság látszatát kölcsönözte nekem, és rácáfolt a belső zavarodottságomra. Nagy hasznomra vált ez az évek során.”
„Van egy mondás az országunkban, mely szerint annak, aki kötelességből vagy pénzért házasodik, a napjai talán kellemesek, az éjszakái viszont bánatosak lesznek. Jobb biztosnak lenni és kivárni az Úr áldását. Ő majd gondoskodik erről, ha eljön az ideje.”

Lány az olajfák alatt

Lány az olajfák alatt

Csodálatos regény családi titkokról, háborús árulásokról és a megváltásról

1941. MÁJUSA

Kréta szigetére ejtőernyősök csapnak le az égből. Hosszadalmas harc után több ezer brit és nemzetközösségi katona kényszerül arra, hogy a hegyekbe meneküljön, vagy a krétai falusiaknál keressen menedéket.

Hatvan évvel később Lois West és fia, Alex meghívja a harcias Pen nénit egy különleges születésnapi ünneplésre Krétára, tudván, hogy a hölgy a háború óta nem járt ott. Penelope George – korábban Georgiou – vonakodva bár, de mégis úgy gondolja ideje, hogy visszatérjen Krétára, s hogy megtegye az utat, melyhez azt hitte, sosem lesz már mersze. Az utazás során egy időutazás veszi kezdetét, Pen újraéli a várossal kapcsolatos élményeit egészen a korai, kezdő ápolónőként töltött évektől az utolsó, sötét napokig, mikor is ő volt az utolsó külföldi nő a szigeten.

„Született történetmesélő.” – KATE ATKINSON

RÉSZLET A REGÉNYBŐL:

„Engem vajon ki hívott vissza a szigetre, vissza a zsálya és a citrom illatába, vissza a mediterrán éjszakáinkba? »Hát nincs meg minden szerelemnek a maga tája?« olvastam egyszer valahol.”

„Az, hogy ismét rátaláltam, segített, hogy ne veszítsem el az eszem azon az első forró nyáron. A háborúnak szokása volt elszakítani egymástól az embereket, szétválasztani a családokat és a barátokat, kitépni a szerelmeseket egymás karjából. A halál pedig összeszedte a fiataljaink legjavát.”

LEAH FLEMING Lancashire-ben született házas, három fia és egy lánya van. Regényeit egy Yorkshire Dales-ben álló régi farmházban, vagy éppen egy krétai olajfaligetben írja.

Lenyűgöző töténet egy kiváló mesemondótól, aki hitelesen adja vissza a cselekmény helyének és idejének a szellemét. — Lancashire Evening Post

Gyönyörű, már-már költőien megírt történet szerelemről és tragédiáról a második világháború idején. A karakterek igazi hús-vér emberek, viszontsgságaikban őszinte átéléssel osztozhat az olvasó. — Maureen Lee, A Mother of Pearl c. bestseller írója