Robin Cook

Szélütés (2. kiadás)

Szélütés (2. kiadás)

Vallás és biotechnológia – a kettő együtt áldás vagy rémálom?

Mi köze egymáshoz egy konzervatív amerikai szenátornak, a keresztény egyház egyik legfontosabb és legrejtélyesebb ereklyéjének, a torinói lepelnek és egy vállalkozóvá vált, forradalmian új gyógyító eljárást kidolgozó orvoskutatónak? Látszólag semmi, csakhogy a csillapíthatatlan politikusi ambíciótól fűtött Ashley Butler szenátor megtudja, hogy gyors leépülést előidéző Parkinson-kórja van, Daniel Lowell génmanipulációs eljárásának és a kutató által alapított vállalat felvirágzásának útjában pedig már csak a módszer alkalmazását tiltó washingtoni törvényhozás áll. A megoldás tehát kézenfekvő: titokban azon kell alkalmazni a módszert, aki a nyilvánosság előtt a legjobban ellenzi, és ha ehhez a vérfoltos krisztusi lepelről vett DNS-részlet formájában még „isteni segítség” is társul, akkor az eredmény nem lehet kétséges. Vagy mégis? A legidőszerűbb és vitatott orvosi kérdéseket – jelen esetben a gyógyító célú klónozást – mesteri krimibe ágyazva körüljáró Robin Cook ezúttal is lélegzetelállítóan izgalmas regényt alkotott. Olyat, amely kutatót, laikust és a forradalmian új módszerek engedélyezéséről döntő törvényhozót egyaránt gondolkodásra késztet.

 

HIBRIDÓMA – A VÉGZETES SEJT

szerző: ROBIN COOK kiadás éve: 2017
súlya: 310 gramm
terjedelme: 432 oldal

A Kóma 21. századra újragondolt története az orvosi krimik koronázatlan királyának tollából

Lynn Peirce negyedéves medika a dél-karolinai Mason-Dixon Orvosi Egyetemen. Egészen addig úgy érzi, hogy sínen van az élete, amíg egyébiránt egészséges barátján kisebb térdműtétet nem hajtanak végre az egyetem oktatókórházában. Carl nem ébred fel az altatásból, és az MR-vizsgálat az agyhalál beálltát igazolja.
Lynnt végtelenül elkeseríti a fiú állapota, és válaszokat kíván kapni a kérdéseire. Meggyőződése, hogy több van e mögött a történet mögött, mint amennyit a kórház vezetői elismerni hajlandók. Valamennyi Mason-Dixon-beli forrását – beleértve kezdetben vonakodó évfolyamtársa, Michael Pender segítségét – igénybe véve, elszántan bizonyítékot akar találni rá, hogy orvosi mulasztás történt.
Ám aminek a nyomára jutnak, az még a műhibánál is zavarba ejtőbb. A Middleton Healthcare tulajdonában lévő kórházakban – és közéjük tartozik a Mason-Dixon Orvosi Központ is – ijesztően magas százalékban fordulnak elő altatási komplikációk, a páciensek súlyos, gyakran gyógyíthatatlan betegségeket kapnak el a rutinbeavatkozások során.
Amikor halálos fenyegetést kapnak, Lynn és Michael már biztos lehet benne, hogy valami sokkal nagyobb dologról van szó, mint amit eleinte feltételeztek. Hamarosan már versenyt kénytelenek futni az idővel, hogy mindenre magyarázatot leljenek, mielőtt a Middleton Healthcare és társcége, a multinacionális gyógyszeróriás sötét erői egyszer s mindenkorra véget vetnének erőfeszítéseiknek.

“Brutális, engesztelhetetlen… A Hibridómánál jobb orvosi thrillert még nem írtak. ” – Associated Press

Sokk (2. kiadás)

szerző: ROBIN COOK kiadás éve: 2017
súlya: 380 gramm
terjedelme: 400 oldal

A Harvard Egyetemen tanuló két barátnő, Deborah és Joanna csábító hirdetést talál az egyetemi lapban: egy exkluzív klinika busás összegért petesejtdonorokat keres. A talpraesett Deborah meggyőzi Joannát, hogy jelentkezzenek. Így két legyet ütnek egy csapásra: úgy segítenek a reménytelenül gyerek után vágyakozókon, hogy közben anyagi gondjaik is megoldódnak, és Olaszországba utazhatnak megírni diplomamunkájukat. Két évvel a sikeres beavatkozás után, a közgazdász Joannában feltámad a vágy, hogy megtudja, mi történt a tőle vett petesejtekkel. Biológus barátnőjében is felébreszti a kíváncsiságot, ám amikor érdeklődni próbálnak a klinikán, a hallgatás áttörhetetlen falába ütköznek…

“Ezzel a regényével Cook újabb ezreket vonz az orvosi krimit kedvelők már eddig is milliós táborába.” – Kirkus Reviews

MUTÁCIÓ

 

szerző: ROBIN COOK

kiadás éve: 2012
terjedelme: 400 oldal

“- Nézd a szemét – mondta Marsha.

Victor a gyerekre nézett.

– Hihetetlen, mi? Egy perccel ezelőtt meg mertem volna esküdni rá, hogy visszanézett.

– Mintha drágakő lenne – jegyezte meg Marsha.

Victor úgy fordította a gyermeket, hogy pont szemtől szembe legyen Marshával. Miközben így tett, észrevette, hogy a baba tekintete változatlanul az övébe fúródik. A türkizkék mélység olyan hidegen csillogott, akár a jég. Victor önkéntelenül megborzongott.”

A kis Viktor már újszülöttként különbözik a többi babától. Amikor két és fél évesen sakkozni kezd, a szülei már bizonyosak benne, hogy egy ifjú zsenit nevelnek. A család életében azonban megszaporodnak a tragikus események, s az apa lassan rádöbben: szörnyű bűnt követett el.

VAKSÁG

 

szerző: ROBIN COOK

kiadás éve: 2011
súlya: 400 gramm
terjedelme: 464 oldal

Adva van egy csinos, fiatal orvosnő, két férfi – egyikük maga is orvos, másikuk Columbo-stílusú nyomozó -, akik között a nő ingadozik. Értetlen, akadékoskodó felettesek, segítőkész kollégák. Meg a New York-i maffia, amely szenvtelenül teszi a dolgát: gyilkol, gyilkol és gyilkol. Ezúttal csak azt nem érti senki, hogy miért is?
Laurie, a hősnő és az olvasó egyaránt úgy érezheti, lidércálomban él, ahol egy gigantikus puzzle-t kellene összeraknia, és a darabok még csak illeszkednek valahogy, de hogy az egészből mi lesz, azt nem tudni… egészen a végkifejletig, amely még a legrafináltabb, krimik tucatjain edződött olvasónak is tartogat meglepetést.

A MAFFIA NEM ÁLL MEG A KÁBÍTÓSZERNÉL – A SZEMED VILÁGÁT AKARJA!

 

AGY

 

szerző: ROBIN COOK

kiadás éve: 2009
súlya: 280 gramm
terjedelme: 400 oldal

“Katherine Collins bizonytalan léptekkel ment végig a járdától fölvezető három lépcsőfokon. Aztán meglökte a csupa üveg és krómacél ajtót, de az nem nyílt ki. Hátrahajolva nézett föl a magasan díszelgő feliratra: Hobson Egyetem Egészségügyi Központja: New York város betegei és elesettjei szolgálatában. De Katherine inkább ezt olvasta ki belőle: >Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!”Maria Gonzales kinyitotta az 1420-as szoba ajtaját, aztán megpróbálta fölébreszteni Lynn Anne-t. Nehéz dolga volt. Elmagyarázta a mentősöknek, hogy telefonon utasították: egy várható roham elkerülése végett adjanak a betegnek dupla adag altatót, s hozzá még phenobarbaitalt is.
Az emberek erre azt mondták, nem baj, ha nem ébred föl: letették a hordágyat és elrendezték rajta a takarókat. Majd könnyed, gyakorlott mozdulattal átemelték rá a beteget, és gondosan betakargatták. Lynn Anne Lucas valóban nem ébredt föl. A mentőautó egy óra múlva kanyarodott ki az Egészségügyi Központ parkolójából. Sem szirénra, sem a villogó, forgó lámpára nem volt szükség. A kocsi belseje üres volt.”
A fenti események nem egészen egy hónapon belül zajolttak le. Vajon indolkoltak voltak-e Katherine aggályai? Hová lett a nagybeteg Lynn Anne? És a többi fiatal nőbeteg sorsa hogyan alakult?

 

A GYÖTRELEM ÉVE

 

szerző: ROBIN COOK

kiadás éve: 2009
súlya: 280 gramm
terjedelme: 400 oldal

Ezt a könyvet Robin Cook még a Kóma, a Járvány és a többi orvoskrimije előtt írta. A maga indulatos és ironikus módján A gyötrelem éve is hátborzongató olvasmány, de műfaja szerint nem krimi, hanem egyfajta “orvosi látlelet”. Látlelet egy hawaii kórházról és az első orvosi, emberi próbatételein áteső fiatal orvosgyakornokról, dr. Petersről.
A kezdő orvos kitartóan küzd a folyton csukló Mr. roso vagy a megállíthatatlanul vérző Mrs. Takura életéért, újraélesztésekkel próbálkozik és szülést vezet le egymaga, vizsgál, varr és sebkampókat tart – napi huszonnégy órán át -, ám mindez kevés az üdvösséghez.
Üres szeretkezések, magányos szörfözések meg egy tudathasadásos beszélgetés után rá kell döbbennie, hogy embersége, orvosi hivatástudata végveszélybe került. Fejbeverő érzés. Hasonló ahhoz, amit a beteg élhet át, amikor leáll a szívverése.

 

HALÁLFÉLELEM

 

szerző: ROBIN COOK

kiadás éve: 2008
súlya: 226 gramm
terjedelme: 385 oldal

Boston legnagyobb bankjaiban és üzletházaiban az a szokás, hogy a “veszélyeztetett korban” levő vezető tisztségviselőknek rendszeres megelőző orvosi vizsgálaton kell részt venniük a Jó Egészségügyi Klinikán. A kezdeti bíztató eredmények után hirtelen döbbenetes események következnek: a nemrég még egészségesnek látszó páciensek sorra szívrohamot kapnak, s az intenzív kezelés ellenére néhány órán belül meghalnak. A boncolási eredmények a szervezet elöregedéséről tanúskodnak, holott a kivizsgálások során erre semmi nem utalt. Dr. Howard értetlenül áll a rejtély előtt. Ám amikor barátja néhány nap alatt éveket látszik öregedni, majd Howard szeme láttára meghal, az orvos magánnyomozásba kezd…

 

SZFINX

 

szerző: ROBIN COOK

kiadás éve: 2007
súlya: 224 gramm
terjedelme: 356 oldal

Az orvosi krimijeiről ismert szerző ezúttal klasszikus helyszínt választott könyve színteréül. A huszonnyolc éves amerikai egyiptológus, Erica Baron megérkezik álmai országába, Egyiptomba, hogy saját szemével lássa az ókor csodáit. Alighogy elindul első útjára a kairói bazárban, máris véletlen szemtanúja lesz egy gyilkosságnak és egy titokzatos módon előkerült, felbecsülhetetlen értékű ó-egyiptomi szobor eltűnésének.
Ki vitte el a szobrot, és hová? Hogyan lehetne megakadályozni, hogy a műkincsek feketepiaci csatornáin át szokott módon kicsempésszék az országból? Erica természetesen a jó oldalon áll, de ki képviseli a jót, amikor ilyen értékről van szó? Ahmed, a Régészeti Osztály szolid, ám jóképű igazgatója? Vagy Yvon, az elegáns francia világfi? Győz-e végül is a semmitől vissza nem riadó görög műkincskereskedő? Ezekre a kérdésekre kap választ az olvasó, miközben bejárja a modern Kairó nyüzsgő negyedeit, a fenséges gízai piramisok és a Szfinx környékét, a szépséges Luxort, s a vele szemben lévő félelmetes ókori temetkzőhelyet, a fáraók sírkamráit, ahonnan még ma is olyan csodálatra méltó kincsek bukkannak elő, mint az a szobor, amelynek birtoklásáért a harc folyik e könyvben.
A regény filmváltozata Franklin J. Schaffner (A tábornok, Pillangó, A majmok bolygója, A brazíliai fiúk) rendezésében 1981-ben készült el.

 

HALÁLTUSA (4. KIADÁS)

 

szerző: ROBIN COOK

kiadás éve: 2007
súlya: 260 gramm
terjedelme: 448 oldal

A rák nem válogat…vagy mégis?
Dúsgazda, befolyásos üzletemberek, kitűnő családból származó fiatal lányok agyában fészkel a pusztító kór. A gyógyulás küszöbén álló, emlőrákos nők állapota egyszer csak megmagyarázhatatlanul, drámaian romlani kezd. Életben maradásukra semmi esély. Hacsak…

 

JÁRVÁNY

 

szerző: ROBIN COOK

kiadás éve: 2007
súlya: 260 gramm
terjedelme: 432 oldal

“John Nordyke, aYale Egyetem huszonegy éves biológia szakos hallgatója hajnalban ébredt egy zairei falu szélén, Bumbától északra. Nyugtalanul aludt, ahogy feltápászkodott, gyöngének érezte magát, szédült. Határozottan rosszabbul volt, mint előző este# Maláriám van, gondolta. Bizonytalan léptekkel bement a faluba, érdeklődött, hol találja a legközelebbi klinikát. Egy vándorlelkésztől megtudta, hogy a néhány kilométerre keletre lévő városkában, Yambukuban működik egy belga missziós kórház…” Az amerikai fiatalembernek azonban nem maláriája volt: a titokzatos Ebola-kór végzett vele. Hasonló sorsra jut több más beteg is, és nemcsak az elmaradott trópusi tájakon, hanem az Egyesült Államok legmodernebb nagyvárosaiban, sőt a legkorszerűbb klinikáin is. Az egyre dühödtebben tomboló rejtélyes járvány megfékezésére a legkiválóbb szaktekintélyek fognak össze: orvosprofesszorok, biológusok, járványkutatók. És magánnyomozásba kezd a becsvágyó fiatal orvosnő, Marissa is. Vajon milyen eredménnyel?

 

ÉLETJEL

 

szerző: ROBIN COOK

kiadás éve: 2007
súlya: 260 gramm
terjedelme: 432 oldal

Marissa, a csinos, sikeres bostoni orvosnő életéből már csak az anyaság boldogsága hiányzik. Ám hiába tesz meg mindent, hiába vállal minden fájdalmat, a várva várt örömhír helyett újra és újra csak a lehangoló eredménytelenség kíséri. A lélekölő tortúrák nyomán ereje egyre fogyatkozik, boldog házassága romlófélben. Már maga sem tudja, nemcsak rémképeket lát-e, amikor gyanus összefüggéseket vél fölfedezni saját és sorstársai kórtörténetében. Barátnőjével közösen veszélyes nyomozásba kezdenek: Amerika, Ausztrália, Hongkong és Kína a halálos veszedelmekkel teli út állomásai…

 

MŰHIBA

 

szerző: ROBIN COOK

kiadás éve: 2006

 

A GYÖTRELEM ÉVE /AKCIÓ

 

szerző: ROBIN COOK

kiadás éve: 2006
súlya: 240 gramm
terjedelme: 395 oldal

Ezt a könyvet Robin Cook katonai szolgálata idején írta. Műfaja szerint nem krimi, hanem “orvosi látlelet” egy hawaii kórházról és az első orvosi, emberi próbatételein áteső fiatal orvosgyakornokról. A kezdő orvos kitartóan küzd, újraélesztésekkel próbálkozik és szülést vezet le egymaga, ám mindez kevés az üdvösséghez.

 

*VAKSÁG

 

szerző: ROBIN COOK

kiadás éve: 2006

 

MÉREG

 

szerző: ROBIN COOK

kiadás éve: 2006

 

MUTÁCIÓ

 

szerző: ROBIN COOK

kiadás éve: 2005
súlya: 238 gramm
terjedelme: 400 oldal

Amikor Kivi, a hideg fénnyel csillogó szemű kisfiú megszületik, még senki sem gondolja a családból, hogy a gyerek valójában génmanipulált. Csak az apja tudja a titkot, aki a beavatkozást végrehajtotta azzal a céllal, hogy igazi zsenit hozzon létre. A családban azonban egyre több megmagyarázhatatlan, szörnyű tragédia történik, miközben a kis zseninek láthatóan nincsenek érzelmei… De a legrettenetesebb események még hátravannak – de mi történik közben Kivivel? Hátborzongató történet – csak felnőtt olvasóknak!

 

RAGÁLY

 

szerző: ROBIN COOK

kiadás éve: 2005

RAGÁLY
COOK, ROBIN

Az orvoskrimi mesterének legújabb regénye egy halálos járványsorozatról szól, amelyet nemcsak vírusok terjesztenek, hanem sötét mesterkedések is. Dr. Jack Stapleton szemészorvos előbb a praxisát veszíti el egy egészségügyi óriáscéggel vívott egyenlőtlen küzdelmében, aztán családjától is megfosztva őt egy tragikus repülőszerencsétlenség. Egész élete romba dől. Óriási önfegyelemmel új szakterületet választ, törvényszéki orvosszakértővé képezi magát. Úgy érzi túl van minden fájdalmon, minden érzelmen, ám amikor az egyik legnagyobb kórházban sorozatban bukkannak föl és szedik halálos áldozataikat a fertőző betegségek, képtelen közönyös maradni. Amikor pedig megtudja, hogy a ragály epicentruma a kórház, amelyet az őt is tönkretevő óriáscég üzemeltet, akcióba lép.

 

VEKTOR

 

szerző: ROBIN COOK

kiadás éve: 2004

Dr. Robin Cook a hajmeresztő orvosi thriller koronázatlan királya most visszatér és ha lehet még félelmetesebb, mint valaha. A “Vektor”, vagyis a könyv címe egy hordozó, amely egyik szervezetből a másikba juttatja el a fertőzést. Jack Stapleton és Laure Montgomery kórboncnokok – az olvasó mindkettőjükkel találkozhatott már a Kromoszómában – nyugodtan végzik a dolgukat, mígnem egy meglepő halálesetre bukkannak. A szőnyegkereskedő Jason Papparis hulláját vizsgálva New Yorkban csak elvétve előforduló betegséggel tüdőlépfenével találják szembe magukat. A törvényszéki orvosi intézetben felbukkan még egy különös, vagy inkább hátborzongató eset: egy Brad Cassidy nevű fiatalember hulláját megcsonkítva szállítják be, és az FBI tudja, hogy az áldozat az Árja Népi Hadsereg nevű skinheadekből rohamosztagot alakító jobboldali szervezet tagja volt. Azután újabb, kezdetben hétköznapinak tűnő haláleset történik: meghal Stapleton egyik barátjának nővére. Connic Davyov férje, Jurij mielőtt az Egyesült Államokba érkezett, egy biológiai fegyvereket előállító oroszországi gyárban dolgozott. Jurij erősen antiszemita beállítottságú és a zsidókat okolja azért, hogy az őt mostohán kezelő új hazájában csupán taxisofőrként dolgozhat. Sikertelenségbe fulladt élete akkor kap csak értelmet, amikor megismerkedik két határozott gondolkodású férfival. Curt Rogersszel és Steve Hendersonnal, az Árja Népi Hadsereg vezetőivel. Céljaik azonosnak tűnnek, de vajon tényleg azok? És mit tehet két békés, az emberi élet védelmére fölesküdött patológus ennyi fanatikus, a legszörnyűbb tettektől sem visszariadó megszállottal szemben? Az izgalmas kérdésekre Robin Cook, a tőle megszokott lebilincselő, az olvasó figyelmét a könyv utolsó lapjáig fogva tartó stílusban válaszol.

 

SZÖKTETÉS

 

szerző: ROBIN COOK

kiadás éve: 2004

Az Invázió sikerén felbuzdulva Robin Cook ismét egy új világba kalauzolja el olvasóit. Ez a könyve ötvözi az orvosi krimik izgalmát azzal a megrázó lehetőséggel, hogy egy idegen faj jelenik meg bolygónkon. Még nyomdába sem került a regény, s már készült belőle a film, amely látható volt Magyarországon is.

 

SZÉLÜTÉS

 

szerző: ROBIN COOK

Mi köze egymáshoz egyi amerikai szenátornak, a torinói lepelnek, s egy forradalmian új gyógyító eljárást kidolgozó orvoskutatónak? Látszólag semmi, csakhogy a politikusi ambíciótól fűtött szenátor megtudja, hogy gyors leépülést előidéző Parkinson-kórja van, Daniel Lowell génmanipulációs eljárásának, s a kutató által alapított vállalat felvirágzásának útjában pedig már csak a módszer alkalmazását tiltó washingtoni törvényhozás áll. A megoldás tehát kézenfekvő: titokban azon kell alkalmazni a módszert, aki a nyilvánosság előtt a legjobban ellenzi, és ha ehhez a Krisztusi lepelről vett DNS-részlet formájában még “isteni segítség” is társul, akkor az eredmény nem lehet kétséges. Vagy mégis?

 

*KROMOSZÓMA

 

szerző: ROBIN COOK

 

MŰHIBA

 

szerző: ROBIN COOK

 

MUTÁCIÓ

 

szerző: ROBIN COOK

 

HALÁLOS KOCKÁZAT

 

szerző: ROBIN COOK

Dr. Edward Amstrong a nagyreményű, fiatal agykutató egy véletlen folytán milliárdokat érő molekulát fedez föl, egy új alkaloidot, a XXI. század ideggyógyszerének alapanyagát. A véletlen: a gyönyörű Kimberly Stewart, az 1962-es salemi boszorkányperek egyik áldozatának, Elizabeth Stewartnak a leszármazottja. Ő örökölte az ódon házat, ahol Elizabeth lakott, és ahol Edwarddal rábukkannak az új szer alapanyagára. Miközben Kimberly szinte megszállottként mindent meg akar tudni a tragikus sorsú Elizabeth-ről, Edward a kecsegtető milliárdok reményében úgy dönt, hogy először saját magán próbálja ki az új gyógyszert…

 

VÉGZETES MEGOLDÁS

 

szerző: ROBIN COOK

A fiatal orvosházaspár, Angela és David ideálisnak tűnő állásajánlatot kap egy festői szépségű kisváros kórházában. Maga a hely, az éghajlat, a tiszta levegő pedig szinte biztos gyógyulást ígér tízéves kislányuk, Nikki számára, aki örökletes légzőszervi betegségben szenved. Kezdetben megvalósulni látszik Davidék minden vágya, amíg idilli boldogságukat nem zavarja a betegség – a kislány állapota váratlanul rosszabbra fordul – és még valami, a betegségnél is rosszabb: a rémület, aztán a bizonytalanság, hogy ebben az idillben valami borzalom rejtőzik. Egy végzetes megoldás, ami mindhármójuk számára halálos veszedelmet jelent.

 

AGY /AKCIÓ

 

szerző: ROBIN COOK

súlya: 200 gramm
terjedelme: 335 oldal

“…Katherine Collins bizonytalan léptekkel ment végig a járdától fölvezető három lépcsőfokon. Aztán meglökte a csupa üveg és krómacél ajtót, de az nem nyílt ki. Hátrahajolva nézett föl a magasan díszelgő feliratra ‘Hobson Egyetem Egészségügyi Központja: New York város betegei és elesettjei szolgálatában’. De Katherine inkább ezt olvasta ki belőle: ‘Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel.’ (…) Maria Gonzales megpróbálta fölébreszteni Lynn Anne-t. Nehéz dolga volt. Elmagyarázta a mentősöknek, hogy telefonon utasították: egy várható roham elkerülése végett adjanak a betegnek dupla adag altatót, s hozzá még phenobarbitalt is. Az emberek erre azt mondták, nem baj, ha nem ébred föl…”

 

*ÉLETJEL

 

szerző: ROBIN COOK

Marissa, a csinos, sikeres bostoni orvosnő életéből már csak az anyaság boldogsága hiányzik. Ám hiába tesz meg mindent, hiába vállal minden fájdalmat, a várva várt örömhír helyett újra és újra csak a lehangoló eredménytelenség kíséri. A lélekölő tortúrák nyomán ereje egyre fogyatkozik, boldog házassága romlófélben. Már maga sem tudja, nemcsak rémképeket lát-e, amikor gyanus összefüggéseket vél fölfedezni saját és sorstársai kórtörténetében. Barátnőjével közösen veszélyes nyomozásba kezdenek: Amerika, Ausztrália, Hongkong és Kína a halálos veszedelmekkel teli út állomásai…

 

HALÁLFÉLELEM /AKCIÓ

 

szerző: ROBIN COOK

Boston legnagyobb bankjaiban és üzletházaiban az a szokás, hogy a “veszélyeztetett korban” levő vezető tisztségviselőknek rendszeres megelőző orvosi vizsgálaton kell részt venniük a Jó Egészségügyi Klinikán. A kezdeti bíztató eredmények után hirtelen döbbenetes események következnek: a nemrég még egészségesnek látszó páciensek sorra szívrohamot kapnak, s az intenzív kezelés ellenére néhány órán belül meghalnak. A boncolási eredmények a szervezet elöregedéséről tanúskodnak, holott a kivizsgálások során erre semmi nem utalt. Dr. Howard értetlenül áll a rejtély előtt. Ám amikor barátja néhány nap alatt éveket látszik öregedni, majd Howard szeme láttára meghal, az orvos magánnyomozásba kezd…

 

*HALÁLTUSA -MÁSODIK KIADÁS

 

szerző: ROBIN COOK

 

*VAKSÁG

 

szerző: ROBIN COOK

Adva van egy csinos, fiatal orvosnő, két férfi – egyikük maga is orvos, másikuk Columbo-stílusú nyomozó – akik között a nő ingadozik. Értetlen, akadékoskodó felettesek, segítőkész kollégák. Meg a New York-i maffia, amely szenvtelenül teszi a dolgát: gyilkol, gyilkol és gyilkol. Ezúttal csak azt nem érti senki, hogy miért is? Mindent és mindenkit elborít a Vakság. Laurie, a hősnő és az olvasó egyaránt úgy érezheti, lidércálomban él, ahol egy gigantikus puzzle-t kellene összeraknia, és a darabok még csak illeszkednek valahogy, de hogy az egészből mi lesz, nem tudni… egészen a végkifejletig, mely még a legrafináltabb, krimik tucatjain edződött olvasónak is tartogat meglepetést.

 

HATODIK KROMOSZÓMA

 

szerző: ROBIN COOK

 

HALÁLOS KOCKÁZAT

 

szerző: ROBIN COOK

 

VEKTOR

 

szerző: ROBIN COOK

 

HALÁLFÉLELEM

 

szerző: ROBIN COOK

 

SOKK

 

szerző: ROBIN COOK

A Harvard Egyetemen tanuló két barátnő, Deborah és Joanna csábító hirdetést talál az egyetemi lapban: egy exkluzív klinika busás összegért petesejtdonorokat keres. A talpraesett Deborah meggyőzi Joannát, hogy jelentkezzenek. Így két legyet ütnek egy csapásra: úgy segítenek a reménytelenül gyerek után vágyakozókon, hogy közben anyagi gondjaik is megoldódnak, és Olaszországba utazhatnak megírni diplomamunkájukat. Két évvel a sikeres beavatkozás után, a közgazdász Joannában feltámad a vágy, hogy megtudja, mi történt a tőle vett petesejtekkel. Biológus barátnőjében is felébreszti a kíváncsiságot, ám amikor érdeklődni próbálnak a klinikán, a hallgatás áttörhetetlen falába ütköznek…

 

MÉREG

 

szerző: ROBIN COOK

A regény egy középnyugati amerikai városban játszódik, ahol Dr. Kim Reggis megbecsült sebészorvos, és bár vannak komoly szakmai, magánéleti gondjai, élete összességében normális mederben csordogál. Egészen addig, amíg kislányával be nem tér egy hamburger-büfébe. Ettől kezdve a nyugalmat felváltja a legszörnyűbb rémálom. Becky szokványos gyomorrontásnak induló betegsége leküzdhetetlen, tragikus kimenetelű kórrá fejlődik. Kim nekilát kideríteni, hogy mi okozta a fertőzést. A húsipar környékén kezd vizsgálódni, és kérdéseire hajmeresztő választ kap – bérgyilkosok veszik üldözőbe. Csupán volt felesége áll mellé; együtt derítik fel a napjainkban mindenkire ott leselkedő veszélyt.

 

*A GYÖTRELEM ÉVE

 

szerző: ROBIN COOK

 

JÁRVÁNY

 

szerző: ROBIN COOK

 

SZÖKTETÉS

 

szerző: ROBIN COOK

 

RAGÁLY

 

szerző: ROBIN COOK