David Angsten

FÚRIÁK ÉJSZAKÁJA

szerző: DAVID ANGSTEN

kiadás éve: 2010
súlya: 220 gramm
terjedelme: 368 oldal

Sodró lendületű, egyedülálló, gyilkos és szexi könyv. David Angsten a görög szigetvilágba helyezi lebilincselő történetét, melynek témája az ókori történelem és a modern kori véres bosszú. Olyan regény, amit egy ültében olvas végig ez ember.
– James Rollins, a Káosz és a Rejtély szerzője

Jack Duran, a Sötét arany hőse ismét megszállott bátyja nyomába ered, aki az ókori görög misztériumokról írja disszertációját. Ahhoz, hogy kideríthesse az eleusziszi szertartások titkát, Dan a barátnője, Phoebe és az öccse kíséretében régi helyszíneken nyomoz. A delphoi jóshelyen egy ősi bódítószer hatására papnővé lényegülő Phoebe transzba esik és szörnyű szavakat közvetít.
Jóslatát követve a két testvér szebbnél szebb görög lányok társaságában tölt egy éjszakát, ám másnap reggel Jack rémülten döbben rá, hogy ami izgalmas kalandnak ígérkezett, véres, életveszélyes hajszává válik.
A rég halott mítoszok új, gyilkos formában elevenednek meg Ogügia szigetén, Jack pedig – miközben börtönbe került bátyját próbálja kiszabadítani – életét kockára téve igyekszik kideríteni, hogy a “fúriák éjszakájá”-nak hova nyúlhatnak a gyökerei.

SÖTÉT ARANY

szerző: DAVID ANGSTEN

kiadás éve: 2010
súlya: 255 gramm
terjedelme: 432 oldal

Jack Duran sosem hitte volna, hogy a főiskola befejezése után kezdetét veszi élete talán legveszélyesebb kalandja. Amikor világvándor bátyjának nyoma vész Mexikóban, Jack két legjobb barátja kíséretében elindul Puerto Vallartába. Egyikük sem sejti, hogy a hozzájuk csatlakozó nyájas, ám kissé különc jachttulajdonos és két gyönyörű társnője milyen hátborzongató kalandokba rángatja bele őket.
Kiderül, hogy Jack bátyja egy elsüllyedt hajóroncs után kutatott. A kis társaság végül megtalálja a roncsot, ám a kincsért hatalmas árat kell fizetniük: az aranyat megszerezni akaró csapat tagjait sorra eltűnnek. Lehetséges, hogy egy helyi legenda kelt életre, és a Diablo Blanco néven emlegetett, hatalmas ördögrája képében megjelenő lény ragadja el őket?
Az arany utáni vágytól és a kapzsiságtól elvakultan Jack megjárja a poklok poklát, megismeri önmaga sötét oldalát. Vajon megússza-e ép bőrrel a kalandot, amelynek során nemcsak egy helyi istennel, nemcsak a helyi rosszfiúkkal, hanem saját magával is meg kell küzdenie?