Nemere István (Ferenc József)

TÖRTÉNELMI REJTÉLYEK

szerző: NEMERE ISTVÁN (FERENC JÓZSEF)

kiadás éve: 2008

A szerző, aki számos történelmi és egyéb rejtély, titok kutatója és ismerője, most csokorba gyűjtötte azokat az eseményeket, de főleg személyeket, akikőrl évszázadok óta beszélnek, suttognak, titkokat regélnek. A tizenhárom történet mind valós. Itt semmi sem a fantázia terméke, azok a korok és emberek valóban léteztek, az események úgy zajlottak le, ahogyan e könyvben olvashatók. Egy dolog kapcsolja őket össze: a Titok. Volt valami azokban az esetekben, ami vagy akkor, vagy akár máig sem nyert magyarázatot.
Elrejtették-e az inkák kincsét magyar földön, és hogyan lett egy kalózból pápa? Ki volt két orosz álcár felesége is, és milyen rejtélyekkel terhes Mata Hari, a legendás táncosnő és kém élete? Meggyilkolták-e Mohácsnál Lajos királyt, és valóban meghalt-e Adolf Hitler a berlini bunkerben?
Merthogy sok jel mutat valami egészen másra. Nemcsak a történelem szerelmeseinek, hanem azoknak is izgalmas olvasmány ez a könyv, akik “csak” a rejtélyekért, titokért rajonganak. E lapokon másról nem is esik szó.