Sharon Maas

WINNIE COX TITKOS ÉLETE

szerző: SHARON MAAS kiadás éve: 2017
súlya: 462 gramm
terjedelme: 400 oldal

„Gyönyörű történet szerelemről, megbocsátásról… és az elengedés fontosságáról, mely lehetővé teszi, hogy boldogobbak legyünk.” – Life With Joy

Guyana, 1910.
A faji ellentétek és a szegénység időszaka.
A kor, amelyben a tiltott szerelemnek titokban kell maradnia.

Winnie Cox tánccal és szép ruhákkal teli, kiváltságos életet él az apja brit-guyanai cukornádültetvényén. Édes az élet a cukorbirodalomban, Winnie-nek és a húgának, Johannának se gondja, se felelőssége, madarak csupán a paradicsomban, védve a körülöttük lévő világ nyomorúságától.
Mindez azonban egy szempillantás alatt megváltozik, amikor Winnie végzetesen beleszeret a fekete bőrű fiúba, George-ba. Miközben egyre jobban eltávolodik a családjától, döbbenetes titkokat fedez fel azokról, akik a legközelebb állnak hozzá. Winnie most még elszántabb, mint valaha, hogy bizonyítsa a szerelmét a fiúnak, nem törődve azzal, milyen árat kell fizetnie érte, és milyen tragikusak lehetnek a következmények.

Két ember lélegzetelállító szerelmi története, akik azért harcolnak, hogy együtt lehessenek egy olyan világban, mely mindent elkövet, hogy elszakítsa őket egymástól.

„Letehetetlen történet, tele emberséggel, egymást keresztező kultúrákkal és kontinensekkel. Andrea Levyre emlékeztet.” – Katie Fforde

„Részletekben és érzelmekben gazdag regény, mely a leggyönyörűbben, legvalóságosabban írja le a veszteséget.” – Shaz’s Book

DOROTHEA Q APRÓCSKA VAGYONA

szerzõ: SHARON MAAS kiadás éve: 2017
súlya: 505 gramm
terjedelme: 448 oldal

Harmincéves családi titkok.
Nõk három generációja.
Egymillió dolláros esély, hogy helyrehozzanak mindent.
Amikor szinte gyerekfejjel elhagyta az otthonát, Rika szentül megfogadta, hogy sohasem tér vissza szülõföldjére, Guyanába. Megszakítva minden kapcsolatot a családjával, Londonban telepedett le, és rengeteg küzdelem árán egzisztenciát teremtett magának és a lányának.
Több mint harminc esztendõ elteltével Rika zsémbes anyja, Dorothea egy különleges kis csomaggal Londonba érkezik, és nem csak egy rövid víkend erejéig. Az együtt töltött napok során a régi sebek felszakadnak, anya és lánya pedig egyre távolabb kerül egymástól.
Rika lánya, Inky hamarosan rájön, hogy nagyanyja úti csomagjában kisebb vagyon rejtõzik. Ahogy sorra leplezi le a régmúlt titkait, végül feltárja azt a tragikus eseményt, mely az anyját és a nagyanyját hosszú évtizedekre elszakította egymástól. Dorothea végsõ, váratlan vallomására azonban egyikük sem készült fel.
Magával ragadó, lebilincselõ történet tragikus veszteségekrõl, a kimondatlan szó hatalmáról és a szerelem megváltó erejérõl.

ELADÓSORBAN

szerzõ: SHARON MAAS kiadás éve: 2015
súlya: 670 gramm
terjedelme: 496 oldal

Lenyûgözõ történet a tiltott szerelemrõl. Három kontinens, három évtized,
három teljesen különbözõ életforma.

Az intuitív, karizmatikus és gyönyörû Szávitri a szolgák között nõ fel egy madraszi angol háztartásban a második világháború elõtt. Brahman családjának hagyományai azonban nem férnek össze a felsõ osztálybeli angolok elõítéleteivel, és a ház kiváltságos fia iránti szerelmét fenyegetik.

Nataradzs egy dél-indiai falu idealista doktorának a fiaként nevelkedik, ám Londonba kerülve, ahol könnyen kaphatóak a lányok és a fû, elmerül a féktelen mulatozásban… míg haza nem hívják, hogy szembenézzen a nyers valósággal.

Szárodzs, aki visszafogott külsõ mögé rejti a tüzes énjét, nagylánnyá serdül a dél-amerikai Guyanában. Mikor a szigorú, ortodox hindu apja túl messzire megy a kiházasításával, Szárodzs fellázad ellene, s végül még a szelíd, látszólag engedelmes anyja, Ma ellen is.

Ma titka azonban összeköti ennek a három embernek az életét, és olyan igazságok felé tereli õket, melyek tönkreteheti a világukat.

“Epikus történet, hitelesen és lenyûgözõen mutatja be a világot, mely tele van bánattal, örömel és meglepetéssel.”
— The Observer

“Erõs könyv, erõs témák, egzotikus háttér, és olyan szereplõk, akik örökre az olvasóval maradnak.”
— Katie Fforde

“Letehetetlen könyv. Csodálatos, lenyûgözõ történet, mely egyszerûen magával ragadja az embert az elsõ oldaltól az utolsóig.”
— Lesley Pearse

Részletek a könyvbõl:

“Szávitri szeme könnybe lábadt, de David ezt nem láthatta. Ahogy azt sem, mikor a kislány komolyan bólintott, csak hogy a kedvére tegyen. Pedig tudta, érezte, hogy az élet nem valami étel, amit az ember fõz, kedve szerint, egyenként teszi bele a hozzávalókat, és a végén ízleni fog neki, mert maga döntötte el, mi kerüljön bele, mennyi, és mi maradjon ki. Az élet igazából teljesen más; kegyetlen, teljesen érzéketlen az ember vágyaival és igényeivel szemben. Bár Szávitri még nem ismerte a kegyetlenség igazi arcát, valahogy mégis minden porcikája érezte; a vérében volt ez az érzés, ezt is örökölte a szeme színével, az érintése lágyságával együtt.”

xxx

“A szeretet és halál közeli rokonok. Mivel szerettem, megérintettem a halált, és a halál is megérintett engem. Ha egyszer szeretünk, megnyílunk a halál elõtt. A szeretet sebezhetõvé tesz minket. Ezt az árat fizetjük érte. Ebben a világban rám már semmi öröm nem vár, David. A testem csak eszköz.”