Éric Giacometti – Jacques Ravenne

A CASANOVA-ÖSSZEESKÜVÉS

szerző: ÉRIC GIACOMETTI – JACQUES RAVENNE

kiadás éve: 2009
súlya: 500 gramm
terjedelme: 430 oldal

Két évszázaddal Casanova után szerelem és halál újra egymásra talál Velencében…
2006, Szicília. A Magia Erotica nyomában járó szekta kilenc tagja máglyahalált hal. Pokoli sorsa elől egyedül Anais menekül meg. Párizs. Egy szabadkőműves miniszter az őrültekházában köt ki szeretője halála után, és ezzel egy időben napvilágra kerül a magas fokba bevezetett Giacomo Casanova egyik, ez idáig ismeretlen kézirata. A gonosz elleni harcot Anais és a szabadkőműves Antoine Marcas felügyelő veszi fel.
Egyikük szabadkőműves, másikuk nem. A sötétség rítusa című közös regényük sikerén felbuzdulva Jacques Ravenne és Éric Giacometti ezúttal egy olyan thriller megírásásra vállalkozott, melyben az ezotériával és erotikával átitatott események mögött egy plédi nélküli manipuláció története bontakozik ki.

A SÖTÉTSÉG RÍTUSA

szerző: ÉRIC GIACOMETTI – JACQUES RAVENNE

kiadás éve: 2009
súlya: 510 gramm
terjedelme: 432 oldal

Testvéreket ölnek meg, hogy övék lehessen a világ lelke.
Róma, 2005. május. A Francia Nagyoriens levéltárosnője rituális kivégzés áldozata lesz a Famese-palotában. A gyilkosság Hirám, a szabadkőművesség legendás alapítójának halálát idézi. Ezzel egy időben és a római esethez hasonló körülmények között egy titokzatos követ vizsgáló régészt is utolér a végzet Jeruzsálemben.
Antoine Marcas felügyelőnek és szabadkőműves mesternek, illetve társának, a testvériséget a lelke mélyén megvető Jade Zewinskinek a szabadkőművesség ősi ellenségeivel, az okkult és náci nézeteket valló Thule Társaság profi gyilkosaival kell felvenniük a harcot. Az 1940-ben a németek által elkobozott szabadkőműves iratok miatt több mint hatvan évvel a Harmadik Birodalom bukása után is folyik a vérontás. Hogy mi az az ősi titok, amely a megsárgult lapok sorai közt bújik meg? Egy titok, melynek megfejtéséért egyesek gondolkodás nélkül képesek ölni.

A sötétség rítusa a profán újságíró, Éric Giacometti és a francia szabadkőműves mester, Jacques Ravenne közös munkája. Fikciós regény, amely megmutatja az olvasónak, mi zajlik egy közismert titkos társaság életének kulisszái mögött, és nem mindennapi megvilágításba helyezi a Harmadik Birodalom időszakát.