Sidney Sheldon

Álarc nélkül

Álarc nélkül

Dr. Judd Stevensnek, a sikeres manhattani pszichoanalitikusnak alighanem élete legbonyolultabb esetével kell megbirkóznia: egy ismeretlen gyilkos észjárását kell megfejtenie. Ha kudarcot vall, akkor ő marad az első számú gyanúsított, vagy ő lesz a következő áldozat. Egy betegét és az asszisztensnőjét már megölték. Talán egy másik páciens a gyilkos? Egy őrült? Mi táplálja benne az ölés vágyát? Dr. Juddnak meg kell találnia az ártatlanság álarca mögé rejtőző gyilkost, még mielőtt az újra ölne. Nyomára kell jönnie a rejtett érzelmeknek, félelmeknek és vágyaknak, hogy előbukkanjon a bűnös igazi arca, álarc nélkül.

Lélegzetelállító cselekmény, drámai fordulatok, meglepő végkifejlet. – Bestsellers

Ítéletnap (4. kiadás)

Ítéletnap (4. kiadás)

Lélegzetelállító hajsza egy ufókatasztrófa szemtanúi után.

A tisztás szélén álló szemtanúk rémült csendben figyeltek, szinte megkövültek, szólni sem tudtak. Az elébük táruló látvány groteszk volt, mintha ősi, lidércnyomásos álom támadt volna föl az ősemberek kollektív tudatalattijának sötétségbe vesző mélyéről. Mindegyik szemtanú másképp reagált. Egyik elájult. Másik hányt. Egy nő megállíthatatlanul reszketett. Egy férfi azt gondolta: „Szívinfarktust kapok!” Egy idősebb pap összekulcsolta a kezét, és keresztet vetett: „Segíts, Atyám! Segíts rajtunk! Ments meg minket a megtestesült gonoszságtól! Megláttuk a sátán képét. Vége a világnak! Eljött a végítélet napja.”

Robert Bellamy parancsnoknak egy titokzatos körülmények között lezuhant állítólagos meteorológiai léggömb ügyét kell földerítenie. A nyomozás azonban rémületes utazássá válik: utazássá a rettenet, a felfoghatatlan események birodalmába.

A regény korábban A DOOMSDAY-ÖSSZEESKÜVÉS címen is megjelent.

FÉLSZ A SÖTÉTBEN? (2 KIADÁS)

szerző: SIDNEY SHELDON kiadás éve: 2017
súlya: 246 gramm
terjedelme: 432 oldal

“Rejtély, kémkedés, terrorizmus, gyilkosság, romantika egy regényben. Egyszóval: príma! – RT Booklovers

Rejtélyes halálesetek. Baleset, öngyilkosság, gyilkosság. Franciaországban, Kanadában, Amerikában, Japánban, Németországban. Férfiak és nők. Valamennyien sikeresek, okosak és boldogok. Egyikük sem ismeri a másikat, soha nem találkoztak. A döbbent családtagok értetlenül állnak, a miértekre sehol semmi válasz.
A világban egyre gyakoribbak a szélsőséges időjárási viszonyok. Árvizek, özönvízszerű esők, tornádók, szárazság, cunamik. Az ózonlyuk megnagyobbodásának, a globális felmelegedésnek a káros következményei könyörtelenül éreztetik hatásukat szerte a világban, a szemünk láttára pusztul a környezet, az emberek. Képes-e a szenátus, első lépésként a tőkével szemben, a védelmi kutatásokhoz szükséges pénzösszegeket megszavazni? S ha igen, a környezet, az életünk védelmében hajlandó-e a tőke belátóbbnak, kevésbé mohónak bizonyulni?
Szerteágazó cselekmény, vagy mégsem? És hogy jön ide a félelem, a sötétség?
Sidney Sheldon elmondja.
Izgalmas, pergő, elgondolkodtató olvasmányélmény.

A VAKMERŐ

szerző: SIDNEY SHELDON kiadás éve: 2016
súlya: 404 gramm
terjedelme: 528 oldal

Tracy Whitney, a korábbi világhírű szélhámos visszavonultan él fiával vidéki házában, amikor egy napon a CIA és az MI6 újra felbukkan az életében – de ezúttal segítséget kérnek tőle. A 99-es csoport nevű, békés, rendszerkritikus szervezet váratlanul brutális gyilkosságra ragadtatja magát, és a rejtélyes nő, Althea Tracyt említi. Ő azonban visszautasítja az együttműködést, ami tragikus következménnyel jár.
Amikor beleveti magát a nyomozásba, útjaik újra meg újra keresztezik egymást Jeff Stevensével: mint régen, amikor egy pár voltak, újra együtt kell dolgoznia gyermeke apjával. A titkos szolgálatokban és a katonaságban egyikük sem bízik, inkább maguk kerítenék kézre a terrorszervezet által elrabolt újságírót, aki a kiszabadítására érkezők elől egyszerűen elmenekült.
Tracy és Jeff ismét alámerül az alvilágba, ám most a jófiúk oldalán állva kutatják a bűn nyomát – és már nincs vesztenivalójuk.

A HOLNAP NYOMÁBAN

 

szerző: SIDNEY SHELDON – TILLY BAGSHAWE

kiadás éve: 2015
súlya: 404 gramm
terjedelme: 528 oldal

A Ha eljön a holnap című nemzetközi bestseller hőse, Tracy Whitney visszatér!

Mint a mesében: a gyönyörű Tracy és a sármos Jeff Stevens, akik külön-külön igen sikeresen űzték az ékszer- és műkincslopást, találkoznak és egymásba szeretnek. Esküvőjük alkalmából elhatározzák, hogy felhagynak a szélhámoskodással, ám csak a férfi talál magának új foglalkozást, Tracynek hiányzik régi élete izgalma. Házasságuk, úgy tűnik, zátonyra fut, és megjelenik a szexis harmadik is, Jeff munkatársa, Rebecca személyében.
Majdnem egy évtizeddel később Jean Rizzo felügyelő az Interpoltól egy prostituáltakat rituálisan kivégző őrült után nyomoz, vajmi kevés sikerrel. A “bibliás gyilkos” utáni hajszában az első értékelhető nyom egy nagystílű ékszerrablóhoz vezet, aki nem ápol éppen baráti viszonyt a szakma visszavonult nagyágyújával, Tracyvel, aki hamarosan az ügy kulcsfigurájává lép elő…

“Ha valóban letehetetlen regényt akarsz olvasni, vegyél elő egy jó kis Sheldont.” – Daily News, New York

EMLÉKÖRVÉNYEK

 

szerző: SIDNEY SHELDON – TILLY BAGSHAWE

kiadás éve: 2013
súlya: 510 gramm
terjedelme: 576 oldal

Alexia de Vere karrierje csúcsára ér – belügyminiszterré nevezik ki. Az asszony tudását és képességeit mindenki elismeri, ám a személyét csak igen kevesen kedvelik. Dúsgazdag, arisztokrata férje azonban az első perctől támogatja politikai ambícióit, ahogy akkor is mindig melléáll, ha összetűzésbe kerül tolószékbe kényszerült lányukkal, Roxie-val, akivel Alexiának igencsak megromlott a kapcsolata.
A De Verék ősi kastélyában, családi körben ünneplik a kinevezést. Megérkezik az imádott fiú, Michael, aztán egy idegen is, aki – mielőtt Alexia szót válthatna vele – ahogy jött, el is tűnik. Pár nap múlva holtan találják a család dédelgetett kedvencét, Dannyt, a kis tacskót. Alexia fenyegető telefonhívást kap.
Nyomozás indul. A rendőrség és a munkatársak is biztosra veszik, hogy Alexia valamelyik politikai ellenlábasa áll a történtek mögött, ám az asszony tudja, hogy nem a jelen, hanem a múlt kísért. Az a fiatalkori, szégyenletes… halálos hiba. Hiába áltatta magát azzal, hogy már mindenki elfeledte, hiába élt úgy, mintha már ő sem emlékezne rá.

A SÖTÉTSÉG ANGYALA

 

szerző: SIDNEY SHELDON

kiadás éve: 2012
súlya: 270 gramm
terjedelme: 448 oldal

NÉGY, HASONLÓ MÓDON ELKÖVETETT KEGYETLEN BŰNTETT A FÖLD KÜLÖNBÖZŐ PONTJAIN,

ÉS NÉGY GYÖNYÖRŰ ÖZVEGY

Danny McGuire, az Interpol első esethez kivezényelt, kezdő nyomozója nem boldogul az üggyel. Néhány évvel később mindenét hátrahagyva Franciaországban kezd új életet, de hiába menekül, a szép Angela Jakes arca még sokáig kísérti. Hosszú idő múltán meglepő felvetéssel keresi meg egy férfi. Matt Daley – a vígjátékíró, aki az első áldozat vér szerinti fia – a saját szakállára nyomozásba kezdett, és arra a következtetésre jutott, hogy a gyilkosságok között összefüggés van.

A két férfi, akiket a szép özvegyek szinte megbabonáztak, együtt kezdi el felgöngyölíteni az esetet, és a nyomozásba lassan bekapcsolódnak a Los Angeles-i, a hongkongi, a francia és az indiai rendőrség nyomozói is, hogy lerántsák a leplet az évszázad sorozatgyilkosságáról.

 

A SÖTÉTSÉG MÚLTÁN

 

szerző: SIDNEY SHELDON

kiadás éve: 2011
súlya: 350 gramm
terjedelme: 416 oldal

Mi történik, amikor egy asszony, akinek mindene megvolt, elveszíti mindenét?
Mi történik, amikor egy asszony, akinek nincs semmije, rájön, hogy már semmit sem veszíthet?

Az angyali szépségű, ártatlan Grace, a Wall Street császárának, Lenny Brooksteinnek a feleségeként a dúsgazdag kiváltságosok gondtalan életét éli. A sokszoros milliárdos férjnek a tőzsde katasztrofális összeomlása idején is sikerül megőriznie a vagyonát, és már úgy tűnik, elvonulnak fejük fölül a viharfelhők, amikor Lenny egy napon kihajózik… és nyoma vész.
Ám Grace nem adhatja át magát a gyásznak, mert kiderül, hogy Lenny Quorum nevű betéti társaságából valaki dollármilliárdokat sikkasztott el – a gyanú azonnal a Brookstein házaspárra terelődik, s Grace-t életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélik.
A fiatalasszony hisz férje ártatlanságában, biztosra veszi, hogy Lennyt rútul rászedték. Elhatározza hát, hogy megszökik a börtönből, és bosszút áll, tisztára mossa a Brookstein nevet.

 

REGGEL, DÉLBEN, ESTE

 

szerző: SIDNEY SHELDON

kiadás éve: 2011
súlya: 360 gramm
terjedelme: 352 oldal

Harry Stanford elbűvölő egyéniség: idős kora ellenére is kirobbanóan energikus, a nők bálványa.
Harry Stanford szörnyeteg: gyermekeivel ridegen bánó apa, feleségét öngyilkosságba kergető férj, házasságon kívül született lányáról és annak édesanyjáról tudni nem akaró, lelketlen szerető, céljai elérése érdekében bárkit tönkretevő üzletember.
Harry Stanford a világ egyik leggazdagabb embere, aki úgy érzi, még az elemekkel is képes dacolni, ám azok bosszút állnak rajta, s egy földközi-tengeri vihar végzetessé válik számára. A hatmilliárd dolláros vagyon sorsának eldöntésére gyűlik össze a három gyerek, s felbukkan a házasságon kívül született lány, Julia is. Majd még egy Julia. Melyikük az igazi? Mi lesz a vagyon sorsa? Hogyan alakul a férfiszerelem, a kábítószer-fogyasztás, s egy véletlen gyilkosság vádjával vádolt Stanford-örökösök sorsa?
És mi történt valójában Harry Stanforddal: baleset vagy gyilkosság áldozata lett?

 

ISTENEK MALMAI

 

szerző: SIDNEY SHELDON

kiadás éve: 2010
súlya: 340 gramm
terjedelme: 352 oldal

Mary Ashley, a Kansasi Állami Egyetem harmincöt éves, csinos és okos politológiatanára, a kelet-európai országok kiváló ismerője egy amerikai szaklapban cikket ír, amely fölkelti az Egyesült Államok elnökének figyelmét…
Mary Ashley, az Egyesült Államok új bukaresti nagykövete félti a saját és gyermekei életét, mert pontosan tudja, hogy a világ legjobb bérgyilkosa vadászik rájuk.
A két esemény között játszódik a világhírű Sidney Sheldon izgalmas regénye, melyben az a tét, hogy a nemzetközi politikai élet összeesküvésekkel átszőtt, rafinált és brutális gyilkosságokkal tűzdelt világában Mary Ashley vajon életben marad-e, vagy felőrlik az ISTENEK MALMAI.

 

MESTERJÁTSZMA

 

szerző: SIDNEY SHELDON

kiadás éve: 2010
súlya: 260 gramm
terjedelme: 512 oldal

A középpontban: Kate Blackwell. Ő a siker szimbóluma – egy csodálatos nő, aki az apjától örökölt vagyonból az egész világot behálózó óriáscéget teremtett, kivételes pozíciókra tett szert, a leggazdagabb a leggazdagabbak között. Élete igazi mesterjátszma.
Kate Blackwell legyőzhetetlen, megingathatatlan, fáradhatatlan, mint az apja, aki nincstelen, nyomorult dél-afrikai gyémántmosóból lett az élni akarás és a bosszúállás nagymestere. Lánya már a manipuláció, a pénz és a hatalom finomabb eszközeivel irányítja élete nagy játszmáját. És ezúttal is, mint mindig, nyerni és csakis nyerni akar…

“Sheldon újabb csodálatos hősnőt teremtett: Kate Blackwell igéző, okos és kemény, mint a gyémánt!”
LOS ANGELES TIMES

 

A KŐR DÁMA

 

szerző: SIDNEY SHELDON

kiadás éve: 2010
súlya: 240 gramm
terjedelme: 440 oldal

Sidney Sheldon nagysikerű MESTERJÁTSZMA című regényének folytatásában a legendás Kruger-Brent Ltd. örökösei között vad hajsza folyik a vállalat elnökségéért.

Kate Blackwell, a vállalat elnöke és nagyasszonya halálával unokája, Alexandra örökölné meg az elnöki széket. Ikertestvére, Eve nem tud beletörődni a kudarcba. Fia, Max nevelésében egyetlen célt tart szem előtt: a vállalat visszaszerzését bármilyen áron. Alexandra lányt szül, a gyönyörűvé cseperedő Lexit, aki Max ellensége és méltó versenytársa lesz a hatalomért folyó harcban. És kezdetét veszi a gyilkos játszma: ellenségekből szeretők, majd ismét ellenségek lesznek. A mérleg nyelve kezdetben Max javára billen, de a legyőzhetetlen Lexi csak azért vonul ki a történet fősodrából, hogy aztán annál erősebben térjen vissza.

Szenvedély, gyilkosság, gyűlölet… vajon a végén kinek a kezében lesz a nyerő lap, kié lesz a Kruger-Brent Ltd.?

“Bagshawe herkulesi munkát végzett. Ezt a könyvet nemcsak Sheldon rajongói, de Jackie Collins és Judit Krantz regényeinek kedvelői is élvezettel fogják olvasni.” – The Bookreports

 

AZ IDŐ HOMOKJA

 

szerző: SIDNEY SHELDON

kiadás éve: 2010
súlya: 240 gramm
terjedelme: 400 oldal

Jaime Miro élő legenda volt, a baszk nép hőse és a spanyol kormány ostora. Száznyolcvan centi magas, intelligens arcú, izmos testű férfi, töprengő, sötét szemekkel. Aki látta, gyakran magasabbnak, sötétebbnek és hevesebbnek írta le, mint amilyen valójában volt. Igazi férfi volt, realista, aki megértette az iránta érzett féktelen dühöt, és romantikus, aki kész volt meghalni azért, amiben hitt…

Megan, Lucia, Graciela és Teresa némán imádkozva és munkálkodva morzsolgatja napjait egy zárda falai mögött…

Ramon Acoca ezredes, a francóista spanyol hadsereg terrorista-ellenes alakulatának elvakult, kemény parancsnoka…

Útjuk egy ponton keresztezi egymást, s lavinaként indulnak el az események – kinek-kinek a végzete felé.

A könyv egy korábbi kiadása HAJSZA címen jelenik meg.

 

RÁNK SZAKAD AZ ÉG!

 

szerző: SIDNEY SHELDON

kiadás éve: 2009
súlya: 370 gramm
terjedelme: 384 oldal

Az amerikai közvéleményt valósággal sokkolja Gary Winthrop, a dúsgazdag műgyűjtő, ismert filantróp, bőkezű műpártoló értelmetlen, erőszakos halála. Döbbenetüket csak fokozza, hogy vele egy híres, a közéletben megkülönböztetett helyet elfoglaló, köztiszteletben álló család hal ki, s cseppet sem szokásos módon: egy év leforgása alatt a nagyhírű diplomata apa, a felesége és mindhárom gyerekük tragikus balest áldozatául esik.
Az álatlános megdöbbenés és gyász közepette egy embernek, A LEGSZEBB TERVEKben boszniai tudósítóként megismert Dana Evansnek jut eszébe, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi váratlan esemény nem lehet a véletlen műve. A WTN tévéállomás tehetséges, népszerű műsorvezető-riportere tehát nyomozni kezd. S egyre több gyanút keltő, nehezen megmagyarázható információ jut a tudomására.
Hosszú, Washingtoni és Moszkva közötti ingadozással tarkított, nehéz utat kell bejárnia ahhoz, hogy a Winthrop család élete és pusztulása körül sokasodó rejtélyek végére járjon, a magánéletében kialakuló válságon is túljusson, és Boszniából kimenekített fia, Kemal is kiheverje végre a háborúban szerzett traumát, s megtalálja helyét az életben.

 

ANGYALOK DÜHE

 

szerző: SIDNEY SHELDON

kiadás éve: 2009
terjedelme: 448 oldal

– Lefizetni?! Engem?! Senki nem fizetett le! – tiltakozott jennifer felháborodottan.
Robert Silva felkapta az ismerősnek látszó barna borítékot Waldman bíró asztaláról.
– Senki? Egyszerűen csak odament a tanúmhoz, és átadta neki ezt? – kérdezte, majd még mindig dühtől fuldokolva megrázta a borítékot, melyből egy döglött, sárga kanári hullott az asztalra. Látszott, hogy kitekerték a nyakát.
A döglött kanári látványától megnémul a vád tanúja, a fiatal ügyvédnő reményteljes karrierje pedig már az induláskor kettétörik. Úgy tűnik, az Isten se mossa le róla a gyanút, hogy a maffiának dolgozik. Jennifer Parker szívósan veti magát a kilátástalan harcba hírnevének megmentéséért – és győz.
Ám sikerei csúcsán, mint oly sokan, ő is megszédül…

 

ASHLEY HÁROM ÉLETE

 

szerző: SIDNEY SHELDON

kiadás éve: 2008
súlya: 226 gramm
terjedelme: 383 oldal

Ashley Patterson nagyon vonzó fiatal nő, ráadásul okos is. Kaliforniában él, egyike a Szilícium-völgy átlagos ésszel felfoghatatlan csodákat alkotó számítógépes varázslóinak. Minden oka megvolna rá, hogy boldog legyen, ám Ashley nem az. Élete kezd egyre inkább rémálommá válni – egy ismeretlen követi, rendszeresen behatol a lakásába, életveszélyesen megfenyegeti, egyszóval poklot varázsol köré. Érthetetlen dolgok történnek vele, s egy idő után a rendőrség is megjelenik, előbb csak fenyegetően kerülgeti, majd olyan szörnyűségekkel vádolja, amelyekről semmit sem tud.
Fordulatokban gazdag krimi? Bírósági tárgyalóteremben játszódó bűnügyi történet? Netán lebilincselő orvosregény? Egyik sem. Sidney Sheldon, a nagy mesélő most egy tőle teljesen szokatlan megoldást választott – orvosregénybe oltott krimit, krimibe ágyazott orvosregényt írt. Többszörösen hasadt személyiség a főhőse, egy olyan betegség szenvedő alanya, amelynek létezéséről – bár sokak életét teszi tönkre – még a pszichiáterek is vitatkoznak.
De ha az orvosok egy része sem hisz benne, hogyan hihetnének a jogászok? Léteznek-e egyáltalán szellemi sziámi ikrek, s lehet-e büntetni egyiket a másik bűnéért? Sheldon ezekre a kérdésekre válaszol a tőle megszokott módon – lebilincselően izgalmasan.

 

A LEGSZEBB TERVEK

 

szerző: SIDNEY SHELDON

kiadás éve: 2008
súlya: 260 gramm
terjedelme: 432 oldal

Leslie Stewart, a fiatal és szép reklámszakember szerelmes és boldog Oliver Russellbe az ígéretes politikai pályára készülő ügyvédbe, aki már választási kampányát szervezi.
Már az esküvőre készülnek, amikor derült égből villámcsapásként bekövetkezik a tragédia: Oliver feleségül veszi előző szerelmét. Leslie nem omlik össze, hatalmas erőfeszítéssel úrrá lesz a csalódáson, de valami örökre, jóvátehetetlenül eltörik benne.
Évek telnek el. Oliver Russell karrierje – elsősorban apósának, a befolyásos szenátornak köszönhetően – töretlenül ível fölfelé, s végül elérkezik a nagy nap, amelyen minden álma beteljesül – az Egyesült Államok elnökévé választják.
Ezt várja a közben sajtómágnássá, televíziós társaságok és hírlapok tulajdonosává vált Leslie Stewart is, mert azt vallja, minél magasabbra jut valaki, annál hatalmasabbat tud bukni. Neki pedig már nincs más célja, mint meggyűlöltetni Russellel azt a napot, amikor megszületett.

 

A MÁSIK ÉNEM

 

szerző: SIDNEY SHELDON

kiadás éve: 2007
súlya: 222 gramm
terjedelme: 372 oldal

– Nem tudhatod, mit hoz a holnap. Az élet olyan, mint egy regény, nem? CSupa izgatott várakozás. De csak akkor tudod meg, mi történik valójában, ha felütöd a következő lapot.
– Én pontosan tudom, mi fog történni. Semmi.
– De nem tudod biztosan, igaz? Minden nap egy olvasatlan oldal, Sidney, ami tele lehet fordulatokkal. S te csak akkor tudod biztosan, ha eljutottál addig az oldalig.
Ez gondolkodóba ejtett. Apám rátapintott a lényegre. Minden holnap éppoly ismeretlen, mint egy-egy új oldal valamely regényben.
Befordultunk a sarkon, s mentünk tovább az elhagyatott utcán.
– Te mégis inkább az öngyilkosságot választanád, Sidney. Megértem. De fájna, ha túl korán csuknád be ezt a könyvet, s lemondanál a várakozás izgalmáról, s arról, hogy megtudd, mi történik a következő oldalon, azon az oldalon, amit magadnak kell megírnod. Ne csukd be túl korán a könyvet…
Tényleg korán akarnám becsukni?
Valami csodálatos dolog is történhet holnap.

 

EGY IDEGEN A TÜKÖRBEN

 

szerző: SIDNEY SHELDON

kiadás éve: 2007
súlya: 220 gramm
terjedelme: 384 oldal

Jill gyönyörű, de nem ő az egyetlen szépség Hollywoodban. Tobby nagyon tehetséges, ám az ő útja sem könnyű. Azt vetik tehát be, amivel a természet megáldotta őket, s a karrier alakulni kezd. A múlt azonban közbeszól, megkeseríti a siker ízét, s bár felragyognak előttük a boldogság színei, a kérlelhetetlen végzet lesújt…

 

HA ELJÖN A HOLNAP

 

szerző: SIDNEY SHELDON

kiadás éve: 2007
súlya: 200 gramm
terjedelme: 352 oldal

Tracy Whitney gyönyörű fiatal lány; gazdagság, szerelem, boldogság vár rá.Ha eljön a holnap. A holnapot azonban árulás, bűntény, emberi gonoszság napolja el. Tracy a maffiával kerül szembe, s szinte egyik napról a másikra börtönben találja magát, tizenöt évre ítélt bűnözőként. Csak a bosszúvágy tartja benne a lelket, s amikor néhány hónap múlva váratlanul kegyelmet kap, halálos eltökéltséggel, kész tervekkel száll harcba tönkretevői ellen. Rövid úton valamennyi rosszakaróján bosszút áll, sőt… A csinos és agyafúrt lányból hamarosan nemzetközi hírű szélhámosnő lesz. Szenvedélyévé válik a veszélyes élet, amelyben a holnap mindig bizonytalan.

 

FÉLSZ A SÖTÉTBEN?

 

szerző: SIDNEY SHELDON

kiadás éve: 2006

Rejtélyes halálesetek. Baleset, öngyilkosság, gyilkosság. Franciaországban, Kanadában, Amerikában, Japánban, Németországban. Férfiak és nők. Valamennyien sikeresek, okosak s boldogok. Egyikük sem ismeri a másikat, soha nem találkoztak. A döbbent családtagok értetlenül állnak, a miértekre sehol semmi válasz. A világban egyre gyakoribban a szélsőséges időjárási viszonyok. Képes-e a szenátus, első lépésként a tőkével szemben, a védelmi kutatásokhoz szükséges pénzösszeget megszavazni. S ha igen, a környezet, az életünk védelmében hajlandó-e a tőke belátóbbnak, kevésbé mohónak bizonyulni? Szerteágazó cselekmény, vagy mégsem? És hogy jön ide a félelem, a sötétség? Sidney Sheldon elmondja…

 

VÉRVONAL

 

szerző: SIDNEY SHELDON

kiadás éve: 2006
súlya: 320 gramm
terjedelme: 400 oldal

Egy végzetes síbalesetben életét veszti Samuel Roffe, az egész világot behálózó gyógyszerbirodalom elképesztő hatalmú tulajdonosa. Így egyik napról a másikra a világ leggazdagabb asszonya lesz Elizabeth Roffe, Sam Roffe rendkívül intelligens és szeretetre méltó fiatal lánya. De valaki vagy valakik elhatározzák, hogy neki is meg kell halnia…
Istambul, Berlin, Róma, Buenos Aires, London, New York, Krakkó, Zürich, Párizs a színtere Sidney Sheldon regényének, melynek cselekményét átszövi a szerelem a pénzsóvárság, az egzotikum és a mérhetetlen luxus, a becsvágy és az ártatlanság, a három kontinensen átívelő feszültség és izgalom.

 

*MESTERJÁTSZMA

 

szerző: SIDNEY SHELDON

kiadás éve: 2005
súlya: 320 gramm
terjedelme: 400 oldal

Kate Blackwell csodálatos nő, aki az apjától örökölt vagyonból az egész világot behálózó óriáscéget teremtett, kivételes pozíciókra tett szert, a leggazdagabb a leggazdagabbak közt is. Kate Blackwell legyőzhetetlen, megingathatatlan, fáradhatatlan, mint az apja, aki a nincstelenségből, nyomorult dél-afrikai gyémántmosóból lett vagyonos emberré. Ő is mester volt: az élni akarás és a bosszúállás nagymestere. Lánya már a manipuláció, a pénz, a hatalom finomabb eszközeivel irányítja élete nagy játszmáját. És ezúttal is, mint mindig, nyerni, nyerni és nyerni akar…

 

SEMMI SEM TART ÖRÖKKÉ

 

szerző: SIDNEY SHELDON

kiadás éve: 2004

Betegek végeláthatatlan áradata, pár perces, nyugtalan alvásokkal tarkított maratoni ügyeletek, a doktornőben sokszor csupán a nőt látó kollegák kellemetlenkedései, a pénz mindenhatóságában bízó maffiózók, elvetélt és hirtelen fellobbanó szerelmek – három, az egyetemről frissen kikerült orvosnő mindennapjainak apró összetevői. Sidney Sheldon, a fordulatos amerikai regény mestere sem tudott ellenállni a népszerű műfaj csábításának, s orvosregényt írt, de a rá jellemző módon. Nem vérfagyasztó bűncselekmény köré építi fel a történetet, hanem a legnagyobb San-Franciscó-i közkórház, az Embarcadero County Hospital életét bemutatva bontja ki három hőse, a “született sebész” Paige, a fekete bőrű, tragikus sorsú Kat és a kényszerből orvossá lett, a kórházban is csak a szerelem művészetében való jártasságából élő, de ápolónőként végül a helyét megálló Honey történetét. A sodró lendületű cselekményt az egyik főhős, a nyereségvágyból elkövetett gyilkossággal igaztalanul megvádolt Paige bírósági tárgyalása foglalja keretbe, és Sheldon – hűen önmagához – a végig lebilincselő regény utolsó lapjain is képes izgalmas meglepetéssel szolgálni az olvasóknak.

 

A DOMSDAY ÖSSZEESKÜVÉS

 

szerző: SIDNEY SHELDON

kiadás éve: 2004

“A szemtanúk rémült csendben, szinte megkövülten álltak, szólni sem tudtak. Az elébük táruló látvány groteszk volt, mintha egy ősi lidércnyomásos álom támadt volna föl, az ősemberek kollektív tudatlanságának sötétségbe vesző mélyről. Mindegyik szemtanú másképp reagált. Az egyikük elájult. Egy másik hányt. Egy nő megállíthatatlanul reszketett. Egy idősebb pap összekulcsolta a kezeit és keresztet vetett.” Így kezdődik a váratlan fordulatok mesterének, Sidney Sheldonnak alighanem legfantáziadúsabb, legdöbbenetesebb regénye: Robert Bellamy parancsnoknak egy titokzatos körülmények között lezuhant állítólagos meteorológiai léggömb ügyét kell földerítenie. A nyomozás azonban rémületes utazássá válik: utazássá a rettenet, a felfoghatatlan események birodalmába.

 

*REGGEL, DÉLBEN, ESTE

 

szerző: SIDNEY SHELDON

 

*ÉS RÁTÖRT A SÖTÉTSÉG

 

szerző: SIDNEY SHELDON

 

ASHLEY HÁROM ÉLETE

 

szerző: SIDNEY SHELDON

kiadás éve: 2003

Ashley Patterson nagyon vonzó fiatal nő, ráadásul okos is. Kaliforniában él, egyike a Szilicium-völgy átlagos emberi ésszel felfoghatatlan csodákat alkotó számítógépes varázslóinak. Minden oka meg volna rá, hogy boldog legyen, de Ashley Patterson nem az. Élete kezd egyre inkább rémálommá válni – egy ismeretlen követi, rendszeresen behatol a lakásába, életveszélyesen megfenyegeti, egyszóval poklot varázsol köré. Érthetetlen dolgok történnek vele, s egy idő után a rendőrség is megjelenik, előbb csak fenyegetően kerülgeti, majd olyan szörnyűségekkel vádolja amelyről semmit sem tud.

 

AZ ÉJSZAKA TITKAI

 

szerző: SIDNEY SHELDON

“És rátört a sötétség” – ez volt az utolsó mondata a történet első részének, s most itt a lenyűgözően izgalmas folytatás, amely önmagában is nagyszerű olvasmány. Főhőse Konsztantisz Demirisz görög mágnás, a világ egyik leggazdagabb embere, aki grandiózus bosszútervét akarja végrehajtani volt szeretője és annak csábítója ellen, illetve mindenki ellen, aki az ügyben bármilyen szerepet játszott. Az utolsó áldozat egy mit sem sejtő fiatal nő, Catherine Alexander, aki mindvégig jótevőjének hiszi Demiriszt: nem tudja, hogy a bérgyilkos figyeli minden lépését, s csak a kedvező alkalomra vár…

 

ÉS RÁTÖRT A SÖTÉTSÉG

 

szerző: SIDNEY SHELDON

súlya: 240 gramm
terjedelme: 400 oldal

A népszerű író e könyvében két rendkívüli sorsú nő életét fonja tragikus módon össze. A bonyodalmakat természetesen a szerelem és férfiak okozzák…

 

ÁLARC NÉLKÜL

 

szerző: SIDNEY SHELDON

Dr. Judd Stevensnek, a sikeres pszichoanalitikusnak alighanem élete legbonyolultabb esetével kell megbírkóznia: egy ismeretlen gyilkos észjárását kell megfejtenie. Ha kudarcot vall, akkor ő marad az első számú gyanúsított, vagy ő lesz a következő áldozat. Egy betegét s az asszisztensnőjét már megölték. Talán egy másik páciens a gyilkos? Egy őrült? Mi táplálja benne az ölés vágyát? Dr. Juddnak meg kell találnia az ártatlanság álarca mögé rejtőző gyilkost, még mielőtt az újra ölne. Nyomára kell jönnie a rejtett érzelmeknek, félelmeknek és vágyaknak, hogy előbukkanjon a bűnös igazi arca, álarc nélkül.

 

ANGYALOK DÜHE

 

szerző: SIDNEY SHELDON

 

*ISTENEK MALMAI

 

szerző: SIDNEY SHELDON

Mary Ashley, a Kansasi Állami Egyetem harmincöt éves, csinos és okos politológiatanára, a kelet-európai országok kiváló ismerője egy amerikai szaklapban cikket ír, amely fölkelti az Egyesült Államok elnökének figyelmét… Mary Ashley, az Egyesült Államok új bukaresti nagykövete félti a saját és gyermekei életét, mert pontosan tudja, hogy a világ legjobb bérgyilkosa vadászik rájuk. A két esemény között játszódik Sidney Sheldon izgalmas regénye, melyben az a tét, hogy a nemzetközi politikai élet összeesküvésekkel átszőtt, rafinált és gyilkosságokkal tűzdelt világában Mary Ashley vajon életben marad, vagy felőrlik az istenek malmai.

 

*A LEGSZEBB TERVEK

 

szerző: SIDNEY SHELDON

 

*AZ IDŐ HOMOKJA

 

szerző: SIDNEY SHELDON

 

VÉRVONAL

 

szerző: SIDNEY SHELDON

 

*RÁNK SZAKAD AZ ÉG!

 

szerző: SIDNEY SHELDON

 

*SEMMI SEM TART ÖRÖKKÉ

 

szerző: SIDNEY SHELDON

 

*REGGEL, DÉLBEN, ESTE

 

szerző: SIDNEY SHELDON