Kate Furnivall

AZ OROSZ SZERETŐ (2. KIADÁS)

szerző: KATE FURNIVALL kiadás éve: 2018
súlya: 560 gramm
terjedelme: 528 oldal

A fehérorosz arisztokrata származású Valentina Ivanova a bolsevik forradalom idején a családjával együtt menekülni kényszerül Oroszországból. Sok viszontagság után végül Kínában, Juncsou orosz negyedében talál menedéket magának és lányának, Lydiának. A túlélés azonban nehéz műfaj. Valentina titkok, depresszió és alkoholizmus veszélyes örvényébe süllyed. A gyönyörű fiatal nő a férficsodálóitól kapott ajándékokból és estélyeken való fellépéseiből próbálja fenntartani magukat. A tizenhat éves, fékezhetetlen Lydia lopásokból egészíti ki jövedelmüket. Amikor a nyughatatlan lány magára vonja a maffia figyelmét, Csang An-lo személyében váratlan megmentőre talál, s ebben a veszélyekkel teli világban egymásba szeretnek. Hamarosan azonban szembekerülnek Juncsou ádáz triádjával és a városban letelepedett fehér kolónia szigorú korlátaival.

“Nagyszabású történet szerelemről és veszteségről, titkokról és hazugságokról, veszélyről és árulásról.
Magával ragadó szerelmi eposz, élethű történelmi atmoszférájú remekmű.”

— Publishers Weekly

ÁRULÁS /KÉPES LENNÉL MEGÖLNI VALAKIT? VALAKIT, AKIT SZERETSZ?

szerző: KATE FURNIVALL kiadás éve: 2017
súlya: 462 gramm
terjedelme: 400 oldal

Párizs, 1938
Mikor Romy magához tér, csupa vér, az apja halott, és ő nem emlékszik semmire.
Elkezdődik az ámokfutás…
Romy és Florence ikrek, ám egy rettenetes titok elszakítja őket egymástól. Az egyik testvér pilótanő, a másik a társasági élet fontos alakja; mindkettőjüknek van mit bizonyítania, és van mit rejtegetnie is. Már dübörögnek a háborús dobok, Franciaország közel áll az elbukáshoz, s a testvérek, úgy tűnik, ellenséges oldalon állnak.

Az Árulás a szerelem, a veszteség és a háború messzire nyúló árnyékának felejthetetlen erejű története.
________________________

„Izgalmas cselekmény… Gyors tempójú mű baljós felhanggal.” – THE TIMES

„ Izgalmas és rejtélyes. Kate Furnivallnak különleges tehetsége van olyan helyek és karakterek létrehozásához, melyek még a történet elolvasása után is sokáig az olvasóval maradnak.”
– Jane Corry

„Lebilincselő, megrendítő, gyönyörűen megírt regény. Nem ereszti az olvasót egészen az utolsó pillanatig.” – Sun

„Tökéletes olvasmány Santa Montefiore és Victoria Hislop rajongói számára.” – Elle

„Csodálatos… Rendkívül ambiciózus, és nagyszerű atmoszférát teremt.” Kate Mosse

„Ez az elképesztően jól megírt regény mintapéldája.” Dinah Jeffries

„Fájdalmasan szép epikus történet.” New Woman

„Elképesztően jó olvasmány.” Telegraph

A SORRENTÓI LÁNY

 

szerző: KATE FURNIVALL

kiadás éve: 2016
súlya: 546 gramm
terjedelme: 475 oldal

Nápoly romokban hever a háború után. A szövetséges csapatok próbálnak rendet teremteni a leigázott országban, miközben a lakosság a túlélésért küzd. Caterina Lombardi életét fenekestől felforgatja két hírszerző tiszt, akik lopott műtárgyak után nyomoznak a háborút követő káosz kellős közepén. A lány intarziakészítő édesapját hamisítással és korrupcióval vádolják, ezért fel kell vennie a harcot, hogy kiderítse, ki akarja tönkretenni a családját. Kiben bízhat? Ki az ellenség? Hazugságok, titkok és fenyegetések keserítik meg Caterina életét, míg végül mindent kockára tesz, hogy kiderítse az igazságot.
Ez a lenyűgöző regény a szerelem, a veszteség, a bosszú és a háború mindent beborító árnyékának felejthetetlen erejű története.

***

“Csodálatos…. elképesztően ambíciózus és hangulatos.”
– Kate Mosse, a Labrintus, A kripta és a Fellegvár című regények szerzője

“A nagyívű történelmi regények rajongói ennél jobbat biztosan nem találnak.”
– The Bookseller

“Magával ragadó… elsöprő erejű, gyönyörűen megírt történet…az utolsó pillanatig fogva tartja az olvasót.”
– Sun

“Tele van történelemmel, izgalmas románccal és lélegzetelállító veszélyekkel, elsöprő és inspiráló.”
– Lancashire Evening Post
“Magával ragadó, stílusos és szenvedélyes.”
– Library Journal

A nagy sikerű AZ OROSZ SZERETŐ, A VÖRÖS SÁL, SZENTPÉTERVÁR ÉKKÖVE, A NAP TÚLOLDALÁN
és más nagyszerű regények szerzőjétől.

AZ OLASZ FELESÉG

 

szerző: KATE FURNIVALL

kiadás éve: 2015
súlya: 460 gramm
terjedelme: 390 oldal

Az orosz szerető és az Árnyak a Níluson című nagy sikerű könyvek szerzőjétől.

Olaszország, 1932 – Mussolini hatalma egyre jobban megerősödik Olaszországban…

Egy ragyogó őszi reggelen az építész Isabella Berottihoz váratlanul odamegy egy nő, akivel még soha nem találkozott, és rábízza a kislányát, hogy vigyázzon rá egy kis ideig. Vonakodva bár, de Isabella igent mond, ám ez a döntés teljesen felforgatja az életét. Önkéntelenül abba a helyzetbe kerül, hogy meg kell védenie a gyermeket a rá vadászó hatóságoktól. Megismerkedik a karizmatikus fotóssal, Roberto Falcóval, aki társául szegődik egy elképesztő hajszában. Hamarosan rájönnek, hogy az általuk feltárt titkok sokkal bonyolultabbak és veszélyesebbek, mint azt valaha is képzelték volna.

A márvánnyal burkolt piazza, a kanyargós olasz utcák s Róma csodálatos panorámája szolgál hátteréül ennek a lenyűgözően izgalmas és egyben romantikus történelmi műnek.

Kate Furnivall új regénye megmutatja, hogy néhány ember kitartása,
hite és becsületessége reményt adhat mindannyiunknak.

A NAP TÚLOLDALÁN

 

szerző: KATE FURNIVALL

kiadás éve: 2014
súlya: 474 gramm
terjedelme: 415 oldal

Az orosz szerető és A vörös sál szerzőjének új regénye valós történelmi személyekkel, és megtörtént eseményekkel átszőtt, idilli környezetben játszódó izgalmas történet.
A Bahama-szigetek maga az édenkert a gyönyörű kék egével, homokos tengerpartjaival és a ragyogó napsütéssel. 1943-ban azonban háború dúl, és még az éden sem elég biztonságos.
A 22 éves Dodie azt hitte, maga mögött hagyta a zavaros időket. Mikor azonban egyik este sebesült férfira talál a sikátorban, és elhatározza, hogy segít neki, az élete újra a feje tetejére áll.
Nassau másik végében Ella Stanford, a vagyonos diplomata felesége jótékonysági munkába temetkezik, igyekszik könnyíteni a város szegényeinek sorsán, és szórakozási lehetőségeket teremt a szövetséges katonák számára.
Mikor azonban a világ egyik leggazdagabb emberét holtan találják, ez a két nagyon különböző nő, a félénk, introvertált Dodie és a magabiztos, társaságkedvelő Ella útja összefonódik. Mindkettejük élete darabokra hullik, és senkire nem számíthatnak, csak egymásra.

“Magával ragadó helyszín, lendületes cselekmény és színes leírás.”
– Courier Mail
“Furnivall leírásai erőteljesek… a történet szövése és tempója lélegzetelállító.”
– Historical Novels Review
“Lélegzetelállító történelmi regény.”
The Times

ÁRNYAK A NÍLUSON

 

szerző: KATE FURNIVALL

kiadás éve: 2013
súlya: 495 gramm
terjedelme: 480 oldal

“Egy gyönyörű könyv, amely megérinti a szíved!” – Library Journal

A nagy sikerű Az orosz szerető, A vörös sál, a Szentpétervár ékköve, a Lydia titka és A fehér gyöngy című könyvek szerzőjétől.

***

Megtalálom. Bármibe kerül is.

Jessica Kenton az éjszaka közepén kisöccse rémült sikolyára ébred, s mikor másnap reggel nem találja őt a szobájában, csak annyit mondanak a szülei róla, hogy elment. Soha többé nem beszélnek róla.

Húsz évvel később, Jessie-t ugyanaz a rémálom gyötri. Valójában sosem heverte ki, hogy gyerekkorában elszakították imádott öccsétől… és most eltűnik másik testvére is, a régészettel és egyiptológiával foglalkozó Timothy. Jessie elhatározza, hogy ezúttal akár élete kockáztatásával is megtalálja a testvérét.

Tim misztikus, mások számára megfejthetetlen nyomokat hagy nővérének,

melyek a gyönyörű és lázongó Egyiptom veszedelmes sikátoraiba és sivatagába vezetnek. Szerencsére Sir Montague Chamford, az elszegényedett arisztokrata felajánlja a segítségét a szorult helyzetben lévő lánynak.

Kairó és Luxor árnyas utcáin, s a sivatag engesztelhetetlen pusztaságában

azonban a bosszú is lecsapni készül rájuk.

Lebilincselő történet családról, testvéri szeretetről, szerelemről és bátorságról, hazugságról és kalandról.

Rendkívűl megható és megdöbbentő történet.

– Kate Mosse

Lebilincselő olvasmány, fordulatos események és rengeteg érdekes karakter, emlékezetes helyszínek.

– Daily Telegraph

A FEHÉR GYÖNGY

 

szerző: KATE FURNIVALL

kiadás éve: 2011
súlya: 530 gramm
terjedelme: 512 oldal

1941, Malajzia. Constance Hadley a gazdag ültetvénytulajdonos-feleségek látszólag kényelmes életét éli, de borzalmas titkot rejt a múltja, ami veszélybe sodorhatja házasságát. Egyébként sem élvezi a gyarmati élettel járó unalmat, a tikkasztó hőséget és szerelem nélküli házasságát.

A japán invázió kezdetével élete örökre megváltozik. Mikor hullani kezdenek a bombák Palur városára, Connie úgy határoz, hogy Szingapúrba menekül a család hajója, a Fehér gyöngy fedélzetén.

Az erős akaratú nő férjével, fiával és három barátjával az oldalán kihajózik a titokzatos hajókereskedő, Fitzpayne társaságában. Egyedül Fitzpayne vezetheti őket biztonságba a Dél-kínai tenger szigetei között, miközben ellenséges repülők vadásznak a menekülők hajóira.

Az állandó veszély és bizonytalanság feszültséget és érzelmeket szítanak a társaság tagjai között, fogytán az élelem, ráadásul új útitársakkal is gyarapodnak, miközben az általuk ismert világ lassan darabokra hullik körülöttük. Közben Connie abszurd módon mégis élvezi ezt az újfajta szabadságot, és felfedez magának egy izgalmas, különleges és valódi érzelmekkel teli világot.

“Remekül megírt, elsöprő erejű regény… kivételes kikapcsolódás. Nagyszerűen mutatja be a gyarmatokon élő angolok életét és a japán megszállást követő, megváltozott világ látványát, hangjait és atmoszféráját.”

– Times

“Lenyűgöző történet és érdekes karakterek, a könyv elejétől a végéig fenntartja az olvasó érdeklődését.” – Marie Claire

KATE FURNIVALL

Walesben született, és a London Universityn végezte tanulmányait. Mielőtt főállású író lett, reklámszakemberként dolgozott Londonban. Két fia van. Jelenleg férjével Devonban, a tengerparton él, mindössze néhány percre Agatha Christie egykori otthonától.

Édesanyja Oroszországban töltötte gyermekkorát, majd Kínába és Indiába sodorta őt a sors. Tőle tanulta Kate, hogy a világ körülöttünk mennyire illékony, s a valóban fontos dolgok, melyek állandóak, és igazi értékek, a fejünkben és a szívünkben lakoznak. Amikor az édesanyja 2000-ben meghalt, úgy döntött, hogy részletesen felkutatja családjának múltját, mely meghatározta számukra a jelent.

Első nagyszabású regényeit (Az Orosz szerető, A vörös sál, Lydia titka, Szentpétervár ékköve) édesanyjának gyermekkori élményei ihlették.

SZENTPÉTERVÁR ÉKKÖVE

 

szerző: KATE FURNIVALL

kiadás éve: 2010
súlya: 470 gramm
terjedelme: 448 oldal

Valentina éppen a családi birtok erdeiben barangol, amikor váratlan és ijesztő események sorozata alapjaiban megváltoztatja az életét. A forradalmárok felrobbantják a nyaralójukat és a húga lebénul.
Az arisztokrata származású Valentina Ivanova II. Miklós cár pénzügyminiszterének lánya, s most szembesülnie kell az omladozó cárizmus minden szörnyű következményével. Úgy érzi, meg kell keresnie útját az életben. Közben folyamatosan harcban áll családjával, mivel nem akar fejet hajtani apja akarata előtt, hogy egy előre elrendezett szeretetlen házasságra lépjen a fiatal és tehetős orosz gróffal.
Az erős akaratú, lázadó Valentina beleszeret Jens Friisbe, az egyenes jellemű és szenvedélyes dán mérnökbe. Mindent elsöprő szerelmük örökre összeköti az életüket.
Mindeközben Szentpétervárott folyamatosak a zavargások. A fényűző nemesség és a munkásosztály között egyre nagyobb a szakadék. A cár és a Duma “egymás torkának esnek”, s az elegáns, pazar cári udvarnak meg vannak számlálva a napjai…

A szerző érzékletes leírásai szemünk elé tárják a cári Oroszországban zajló forradalom minden árnyoldalát. Letehetetlen, gyors tempójú tanulságos, erős érzelmeket ébresztő olvasmány!
Az írónő élménydús és elgondolkodtató történeteit saját családjának sorsa ihlette, mely generációkkal ezelőtt indult a cári Oroszországból….

” A csodálatosan kidolgozott emberi karakterek küzdelmesen próbálnak életben maradni egy olyan világban, ahol a politikai és családi fordulatok elképesztő változásokat hoznak mindennapjaikba.”
– Diana Gabaldon

 

LYDIA TITKA

 

szerző: KATE FURNIVALL

kiadás éve: 2010
súlya: 400 gramm
terjedelme: 480 oldal

1929. Oroszország. A fehérorosz arisztokrata származású Lydia Ivanova élete veszélyben forog. Az emberek a besúgóktól és munkatáboroktól való félelem állandó árnyékában élnek. Senkiben sem lehet megbízni. A zabolátlan, “rókalelkű” Lydia, édesapja Jens Friis keresésére indul. Sokáig úgy hitte, hogy az apját megölték a bolsevikok, amikor még öt éves kislány volt. Nemrég azonban megtudta, hogy egy szibériai munkatáborban mégis életben van. Vele tart féltestvére Alekszej és a család barátja Liev Popkov, a hatalmas kozák is.Jelenlegi lakhelyükről, a Kínában lévő orosz negyedből indulnak el a veszedelmekkel teli több ezer kilométeres utazásra, hogy átszeljék a hatalmas, hófödte Oroszországot.
Az utazás során azonban Lydia lelke képzeletben folyamatosan szerelméhez, Csang An Lohoz tér vissza, aki Kínában maradt. Lydia, Oroszországban összebarátkozik Antoniával, a munkatábor vezetőjének bánatos, vonzó feleségével és az ő segítségével próbál kapcsolatba lépni az édesapjával.
A rengeteg viszontagság közben azonban Lydia olyan megdöbbentő titkot őrizget, amely a történet végén egészen más megvilágításba helyezi az eseményeket…

 

A VÖRÖS SÁL

 

szerző: KATE FURNIVALL

kiadás éve: 2009
súlya: 520 gramm
terjedelme: 464 oldal

Kate Furnivall új könyve, amely szintén valós események alapján íródott, egy elsöprô erejű szerelmes regény, mely 1933-ban játszódik Oroszországban és a szerzô családjának – akik arisztokrata származásuk miatt kénytelenek voltak a forradalom idején hazájukból elmenekülni – történeteit jeleníti meg az olvasók elôtt.

A megdöbbentô fordulatokban gazdag kötet a végzetes szerelemrôl s két fiatal nô önzetlen barátságáról, mélyrôl jövô erejükrôl és a boldogabb jövô iránti vágyukról szól. A reménytelen helyzet, melybe az országukban dúló ellentétek miatt kerültek, nem töri meg ôket, hanem egymást segítve, elképesztôen kitartóvá és elszánttá válnak… Szófia Morozovát két dolog tartja még életben a Davinszkij munkatáborban: a remény, hogy egy napon szabad lesz, s a törékeny Anna Fedorinához fűzôdô barátsága.

Az elôkelô származású Anna csodás történeteket mesél neki Szentpéterváron töltött varázslatos gyermekkoráról és Vaszilij iránt érzett izzó szerelmérôl. Ezek a visszaemlékezések segítik ôket a borzalmak elviselésében és a túlélésben. Amikor Anna súlyosan megbetegszik, Szófia megfogadja, hogy elszökik a táborból, s megkeresi a lány gyermekkori szerelmét, Vaszilijt, hogy a segítségét kérje barátnôje megmentéséhez…

Szófia tudja, hogy az élet megváltozott és már semmi nem olyan, mint Anna kislánykorában. A veszélyes keresgélés közben felfedezi az országot behálózó titokzatos hazugságok bonyolult szövedékét, megtapasztalja a bátorság és hűség béklyóját, és a mindent elsöprô szerelem erejét, mely már-már veszélybe sodorja Annának tett ígéretét. Szétszakadva hűség és vágy között, veszély és szenvedély között, Szófia válaszút elé kerül…

„A nagy sikerű Orosz szeretô c. könyv szerzôjének legújabb műve lenyűgözô bölcsességeket rejt – egy történet, mely a szerelemrôl, barátságról és hűségrôl szól, s egyben lélegzetelállító történelmi regény.” – The Times